Здравните епизоди на Мич Макконъл привличат вниманието към неясен, но влиятелен лекар от Капитолийския хълм

...
В моя случай това спаси живота ми“, спомня си конгресменът
Коментари Харесай

„В моя случай това спаси живота ми“, спомня си конгресменът Дан Килди, демократ от Мичиган. Килди наблегна на думата „спасен“.

Килди беше достатъчно неудобно и загрижен по-рано тази година, за да се обади за среща в кабинета на лекуващия лекар на Конгреса, невзрачен апартамент на първия етаж на Капитолия.< /p>

„Това ми позволи да прегледам нещо сравнително рутинно“, каза Килди пред CBS News, вместо да чака да посети собствения си лекар у дома, в Мичиган.

внезапно спря да говори и гледаше празно няколко секунди, докато се обръщаше към камерите и репортерите. Колега се намесваше всеки път, за да провери благосъстоянието на Макконъл и да му даде момент да се възстанови и да възобнови пресконференциите си. Инцидентите повдигнаха въпроси относно здравето на Макконъл, възстановяването му от мозъчно сътресение през март и способността му да продължи да служи като лидер на Сената.

В отговор на опасения и въпроси относно здравето и способността на Макконъл да изпълнява задълженията си, екипът на сенатора публикува писмените медицински резюмета на Монахан, в които се посочва, че Макконъл не показва признаци на страдание от гърчове, инсулт или болест на Паркинсон. Докладите на Монахан също така казват, че Офисът на лекуващия лекар е разрешил на Макконъл да продължи да работи.

Офисът на Монахан не е върнал многобройни искания от CBS News за коментар относно операциите на офиса или прегледа на здравето на Макконъл. Но преглед на CBS News на записите на Конгреса и интервюта с дузина членове на Конгреса и служители показва, че лекуващият лекар сега има уникално голямо разнообразие от отговорности, вариращи от спешна медицинска помощ, до ваксинации, до инспекции на хранителните услуги, до прегледи при пътуване.< /p>

Офисът заплаща годишна такса за своите услуги. Вътрешен уебсайт на агенция го посочи на $646,32 през 2022 г.

Изследователската служба на Конгреса обобщава ролята на Службата на лекуващия лекар с широко, макар и просто описание: „OAP отговаря за предоставянето на спешна медицинска помощ на Членове на Конгреса, съдии от Върховния съд, персонал на Конгреса и милионите посетители на Капитолия всяка година."

Както е случаят с толкова много компоненти и офиси на Конгреса, лекуващият лекар не е t избяга от многото политически противоречия и контрол на Капитолия.

„Без него просто никога нямаше да проверим нещата“

Sen. Ричард Блументал, демократ от Кънектикът, споменава Монахан с прякора „Док“.

Блументал, който счупи крака си през април по време на парад в Кънектикът, каза, че Монахан му е помогнал да получи достъп до инвалидна количка и патерици движете се около Капитолия по време на възстановяване. Блументал каза пред CBS News: „Док Монахан улесни здравеопазването. Те не са ортопеди, но бяха проводници на грижите.“

„Доктор Монахан е страхотен за разговор с него“, каза сенатор Бен Кардин , демократ от Мериленд. каза, че Монахан е „страхотен за разговор с него“ и той е говорил с него „за някои от предизвикателствата, които сме имали.“

Офисът на лекуващия лекар има апартаменти и помещения в Капитолия, Офис сграда Rayburn House и в други офис сгради на Камарата и Сената. В писмен доклад по-рано тази година Монахан каза, че неговият „персонал е на разположение 24 часа в денонощието, 365 дни в годината. Личните медицински посещения са на разположение на членовете, когато Камарата или Сенатът са на сесия и в работно време, когато са извън сесията ." Медицинският персонал също така предлага оценка на пътуването и консултации за делегации от Конгреса, които пътуват в чужбина, според множество служители, които са говорили с CBS News.

Килди каза, че напрегнатият график за пътуване и необходимостта лично да присъстват на гласуването правят предизвикателство да се организират медицински прегледи извън колежа или в родния град. Той каза на CBS News: "Без него просто никога нямаше да проверим нещата."

Килди казва, че Монахан редовно го проследява, за да провери здравословното му състояние след операцията.

„Тъй като д-р Монахан е онколог по образование, той пое по-сериозна и активна роля в наблюдението на моя случай“, каза Килди.

Монахан, който е получил медицинската си степен от Джорджтаун, също има опит и сертификат по онкология и продължава да обучава онколози чрез текущата си работа в Националния институт по рака. Килди каза, че това е полезно за други членове, които са имали ракови диагнози и лечение, докато служат в Конгреса. Сенатор Боб Кейси, демократ от Пенсилвания, който претърпя операция от рак на простатата по-рано тази година, каза пред CBS News, че също е получил медицински насоки и помощ от кабинета на лекуващия лекар.

Персоналът включва цивилен и военен персонал, ръководен от Монахан, който също има чин контраадмирал на ВМС на САЩ.

През март Монахан каза на комисията по администрацията на Камарата на представителите, че неговият екип включва лекар по спешна помощ, сертифициран в травматологични услуги. Той каза, че неговият офис също така „осигурява медицински грижи за големи специални събития, като реч за състоянието на Съюза и встъпване в длъжност на президента, съвместни сесии на Конгреса, широкомащабни церемонии, отстъпления на членовете и конвенции.“

Монахан каза Председателят на групата, конгресменът Бари Лоудърмилк, републиканец от Джорджия, неговият офис също предлага програми за физиотерапия и се стреми да възстанови услугите на хиропрактиката.

„Има продължаващо разочарование от страна на хората“

Неотдавнашните инциденти със „замразяване“ на Макконъл допълнително повишиха профила на до голяма степен неизвестния офис на Монахан. Писмените доклади на Монахан за здравето на Макконъл, които служителите на Макконъл публикуваха публично, предизвикаха критики от колегата на Макконъл, сенатор Ранд Пол, републиканец от Кентъки.

В писмото на Монахан до Макконъл от 5 септември се казва: „Няма доказателства, че имате гърчове или че сте преживели инсулт, TIA или двигателни нарушения като болестта на Паркинсон.“

В писмо от 30 август до Макконъл, публикувано по-късно от офиса на Макконъл, Монахан пише: „Случайното замаяност не е необичайно при възстановяване от сътресение и може да се очаква и в резултат на дехидратация.“

Пол, офталмолог, постави под въпрос приписването на епизодите от Монахан на възможна дехидратация. Говорейки пред репортери миналата седмица, Пол каза: "С моето медицинско минало това не е дехидратация. Има нещо друго, което се случва." Пол добави: „За мен това изглежда като фокално неврологично събитие. Това не означава, че е инвалидизиращо. Това не означава, че не можете да служите, но означава, че някой трябва да се събуди и да каже: „Уау, това изглежда като припадък.“

Монахан също привлече някои смесени отзиви от републиканците. Сенатор Том Тилис, републиканец от Северна Каролина, каза: „Той абсолютно се грижи за здравето и благосъстоянието на всеки член, но след това се позова на опасения относно справянето на Монахан с пандемията COVID-19 и протоколите на Капитолия.

Мандатите на COVID, наредени от ръководството на Камарата през 2020 и 2021 г., тогава под контрола на Демократическата партия, предизвикаха търкания между двете партии.

Монахан посъветва лидерите на Конгреса относно протоколите да се ангажират да забавят разпространението на коронавирус, съвместно с Насоките на FDA, каза той. Но когато председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси нареди мандат за маскиране в залата, някои републиканци настръхнаха и отбелязаха, че лидерите на демократите в Сената не изискват маскиране в залата на Сената. 

Монахан продължи да се изправя контрол върху ограниченията за COVID в Капитолия по време на мартенското изслушване в комисията по администрация на Камарата на представителите.   

„Има продължаващо разочарование от страна на хората“, каза председателят Брайън Щийл, републиканец от Уисконсин, на Монахан във връзка с различните политики за маскиране в Камарата на представителите и Сената.

Монахан отговори на въпрос от републиканците в комисията относно тези различия, като каза, че лидерите на Камарата - и техните по-строги правила - са по-близо до предпочитаните насоки на CDC.

Пол също критикува Монахан за издаването на насоки, които водят до изискване за ваксинации срещу COVID за страниците на Сената на САЩ.

Мнозина в Къщата насърчиха Монахан да разшири услугите, предлагани от неговия офис. Конгресменът Грег Мърфи, републиканец от Северна Каролина, също практикуващ лекар, помоли Монахан да обмисли създаването на пациентска стая или зона на Капитолийския хълм, в която членовете на Камарата, които са лекари, могат да проверяват и наблюдават колеги, които искат консултации.

През март Монахан каза на членовете на Камарата: „Харесва ми да съм сигурен, че нашите услуги са съобразени с нуждите“ и добави: „Бих искал да имам по-голям фокус върху грижата за здравето на жените“.

В доклад до Камарата по-рано тази година Монахан повдигна някои от другите по-малко известни роли в кабинета си. „Нашите служители извършват здравни проверки на всички заведения за хранене“, се казва в доклада му. „Ние също така работим с полицията на Капитолия и архитекта, за да гарантираме, че хората спазват образователните и медицинските програми за екологично здраве и наблюдение.“

Представител Норма Торес, демократ от Калифорния, каза пред CBS News, че комисията на Камарата, която наблюдава управлението на операциите на Камарата, включително кабинета на Монахан, ще продължи да преглежда работата на кабинета на лекуващия лекар. Торес каза, че като високопоставен член на подкомисията за надзор на администрацията на Камарата на представителите тя ще „продължи да работи с моите колеги, за да идентифицира начини за осигуряване на OAP ресурсите, от които се нуждае, за да посрещне предизвикателствата на утрешния ден.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР