В МОСВ се проведе първата среща за обсъждане на обхвата

...
В МОСВ се проведе първата среща за обсъждане на обхвата
Коментари Харесай

МОСВ активно работи за въвеждане на депозитна система за опаковки в България

В Министерство на околната среда и водите се организира първата среща за разискване на обсега и стъпките за въвеждане на депозитна система за опаковки в България. Участие взеха заместник-министър Николай Сиджимов, специалисти от дирекция „ Управление на отпадъците и запазване на почвите “, представители на браншовите организации на обособените заинтригувани страни от бизнеса – производители на безалкохолни питиета и пивовари, рециклатори, търговски вериги, организации по оползотворяване на боклуци от опаковки и представители на Национално съдружие на общините в Република България (НСОРБ).

Представени бяха първични позиции, обединени към най-важните детайли и параметри на системата, които да бъдат деликатно проучени и оценени предвид на националните особености за реализиране на работещ модел. Акцент беше подложен върху това да се стъпи върху досегашния опит, в това число и допусканите във времето неточности в другите страни, с цел да се подсигури надеждността и ефикасната работа на системата.

Участниците благодариха на Министерство на околната среда и водите в лицето на заместник-министър Сиджимов за обезпечената бистрота и опцията за открит и градивен разговор и провеждането оттук-нататък на регулярни срещи, които да подсигуряват напредъка по въвеждането на депозитна система за опаковки в България.

В съответен проект ще да бъдат обменени писмени мнения, данни и материали, които ще послужат за подготовка за идната работна среща.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР