В моргата на Областната болница в Пазарджик остават 10-те трупа

...
В моргата на Областната болница в Пазарджик остават 10-те трупа
Коментари Харесай

МБАЛ-Пазарджик търси връзка с Афганистан, Пакистан и Сирия, за да бъдат погребани мигрантите, загинали на "Тракия"

В моргата на Областната болница в Пазарджик остават 10-те натрупа на починалите незаконни мигранти и водача по време на злополуката на автомагистрала „ Тракия “, сподели шефът на МБАЛ – Пазарджик доктор Васил Вълчев, представен от Фокус. Той изясни, че ще се търсят контакти с посолствата на Афганистан, Пакистан и Сирия, с цел да бъдат разпознати починалите и да бъдат проведени погребенията им.

„ Таксата дневно за оставането на мъртвец в хладилната камера на болничното заведение е 25 лв. дневно. Освен тези хора там има и други умряли жители, тъй че се затруднява активността ни. Но имаме потенциал и ще се оправим “, увери доктор Вълчев. На този стадий към момента не стои въпросът кой ще поеме разноските.

Както БЛИЦ заяви, 10 души починаха при злополука на микробус, пренасящ незаконни мигранти, рано сутринта в неделя в региона на 98 км на автомагистрала „ Тракия”, в посока София. Сред починалите е и 16-годишен недееспособен лидер на транспортното средство. 8 други задгранични жители бяха настанени в лечебни заведения в Пазарджик и Пловдив с разнообразни пострадвания. Всички, пътували в микробуса, са били мъже, без документи за идентичност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР