В момента всяка секунда, в която не се работи за

...
В момента всяка секунда, в която не се работи за
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Ако Митрофанова има съвест, няма да влезе в залата

В момента всяка секунда, в която не се работи за разрешаване на рецесиите и за сформиране на държавно управление, е изгубена за страната.

Това съобщи в изявление за БНР Георг Георгиев от ГЕРБ за другите сюжети за сформиране на кабинет, в случай че първият мандат се провали.
По думите му пети подред избори ще бъдат фрустриращи за всички.

" ГЕРБ ще направи всичко по силите си да сформира държавно управление, само че с 67 депутати няма по какъв начин да бъде подкрепено държавно управление в зала. Нека да има не политиканстване, а разум и някакво възприятие от страна на политическата класа, че в последна сметка е определена за това – да върне стабилността в тази страна. " – прикани той.

" ГЕРБ в никакъв случай не е бойкотирал. В тази обстановка дано първо да дойдем до първия мандат, и тогава да разясняваме втория и третия. Политическите пристрастености са толкоз нажежени, че мъчно може да се планува какво ще се случи. " – уточни той.

Опасно би било, в случай че се окаже, че политическите партии не извършват главната си функционалност, планувана в Конституцията, акцентира политикът, като добави, че диалозите за сформиране на държавно управление ще се проведат след конституирането на Народното събрание.

По проблема с поканата към съветския дипломат Елеонора Митрофанова да участва на конституирането на 48-ото Народно заседание Георгиев посочи:
" Не знам за какво се направи скандал с това и заради каква причина се пробваха да създадат конспирация Политическа партия и Демократична България. В момента минимум имат потребност от това Народното събрание и страната. "

" Ние сме първите, които оповестиха Русия за агресор и написахме решение за военно-техническа помощ за Украйна, което в предишния парламент беше торпилирано ", подсети депутатът от ГЕРБ.

" ГЕРБ почита институцията парламент. Ако някой чака ГЕРБ да стане и да излезе от залата, не мисля, че ще се случи. " – означи Георгиев.

Според него посланикът на Русия " по силата на личната си съвест не би трябвало да стъпва в пленарната зала, следва за резервира себе си и мнението си в изолираност ".

" Протоколът е протокол, само че сега имаме една по-извънредна обстановка ", добави Георгиев.

Той е на мнение, че в случай че се внесе план за решение за военна помощ за Украйна, той би трябвало да се одобри, тъй като математически има болшинство за това, " в случай че някоя от партиите, които афишират себе си за проевроатлантически, не се изметне “.

Във връзка със споменаването на името на България към офанзивата на Кримския мост Георгиев е на мнение, че " това е просто една съветска конспирация, България няма място в такива интриги ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР