В момента, в който стана ясна новината за самолетната катастрофа,

...
В момента, в който стана ясна новината за самолетната катастрофа,
Коментари Харесай

Путин не коментира катастрофата с Пригожин

В момента, в който стана ясна новината за самолетната злополука, в която евентуално е умрял водачът на „ Вагнер ” Евгений Пригожин, съветският президент Владимир Путин говореше на събитие в Курск, отдадено на 80-годишнината от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия. Битката през 1943 година се счита за най-голямата танкова борба в историята.

Путин не загатна нищо за злополуката, само че отдаде респект на съветските бойци, които „ се борят самоуверено и уверено ” в Украйна. По-рано денем съветският президент взе участие онлайн в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка, където съобщи, че се ангажира да постави завършек на войната в Украйна, за чието начало упреква Запада, съобщи NOVA.

Би Би Си разяснява, че Путин може да изчака да бъде открита публична версия за събитията към самолетната злополука. Лидерът на Кремъл е добре прочут със своята позиция на изчакване след огромни и значими събития – той рядко реагира незабавно. Изненадващ е фактът, че през вчерашния ден още в първите минути след злополуката съветските управляващи оповестиха, че Пригожин е бил на борда на разрушилия се аероплан.

Ръководителят на съветската наемническа компания " Вагнер " Евгений Пригожин и командирът на компанията Дмитрий Уткин са измежду 10-те души, пътували в самолета, който през вчерашния ден катастрофира северно от Москва, заяви съветската Федерална организация за въздушен превоз " Росавиация ". Бизнес самолетът, изпълнявал полет от Москва за Санкт Петербург, се разруши в нощес в Тверска област. На борда му е имало 10 души, като всички са починали.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР