В момента, в който седемкратният носител на Златната топка обяви,

...
В момента, в който седемкратният носител на Златната топка обяви,
Коментари Харесай

Всички печелят: какъв ще е ефектът от преминаването на Меси в САЩ

В момента, в който седемкратният притежател на " Златната топка " разгласи, че ще продължи кариерата си в Съединени американски щати с екипа на " Интер " (Маями) " резултатът Меси " незабавно се прояви. Последователите на клуба от Мейджър лийг сокър (МЛ)С в обществените мрежи се усилиха неведнъж, цените на билетите скочиха до небето, а идните мачове бяха разпродадени.

И всичко това още преди Меси да е подписал контракт.

Самият контракт също провокира огромен интерес. Възможно ли е единствено с пари да бъде изкушен заемащият второ място в листата на " Форбс " за най-скъпоплатени спортисти. Според списанието Меси получава по 130 милиона $ годишно.

Според Sportico договорът с " Интер " (Маями) е за две години и половина на обща стойност до 150 млн. $ от заплатата, бонуса при сключване на контракт и дяловото присъединяване в тима.

Сделка като в никакъв случай до момента

Много специалисти считат, че заплатата на не е толкоз значима тематика, а се обръща по-сериозно внимание на другите задължения на аржентинеца. Той ще получава дял от покупко-продажбите с " Адидас ", Apple TV и други

" Тази договорка в никакъв случай не е била предоставяна на никого в бейзбола, баскетбола, футбола и по тази причина е неповторима ", разяснява пред ESPN Ървин Кишнър, съпредседател на Sports Law Group.

На същото мнение е и Джон Коснер, президент на Kosner Media, консултантска компания в региона на цифровите медии и спорта.

" Смятам, че в забележителна степен договорката с Меси е обвързвана с придобиването на клиенти и клиенти. Това е може би най-големият проблем в спорта и спортните медии в наши дни ".

За " Епъл " това е огромен късмет да усили още повече аудиторията си, защото компанията държи американските и интернационалните права за стрийминг на МЛС.

 Всички печелят: какъв ще е резултатът от прекосяването на Меси в Съединени американски щати
© Reuters

" Адидас " също има огромна роля, като специалисти го съпоставят със договорката сред " Найки " и Майкъл Джордан за Air Jordan. Компанията е формален снабдител на лигата и дълготраен спонсор на самия състезател. Какви ще бъдат параметрите обаче не е известно, защото всяко съглашение сред Меси и " Адидас " ще бъде строго сред играча и компанията и няма да включва директно МЛС, твърди ESPN.

Глобалният резултат

МЛС е най-малката от американските спортни лиги. Тя е освен най-млада от всички останали (НБА, НФЛ, НХЛ и лигата по бейзбол), само че и с по-малка известност в международен мащаб. Досега.

Според специалистите в спортния маркетинг привличането на Меси ще даде голям подтик за цялата лига.

" НБА е световна марка, има огромни звезди като Стеф Къри, Джоел Ембийд, Никола Йокич, Леброн Джеймс, те са известни по целия свят. Никой обаче не може да се мери с Меси. Това е и огромният удар на МЛС ", разяснява Къшнър.

Подобно на терена, Меси е в лична категория и при въздействието в обществените мрежи. Той има третият максимален брой почитатели - 478 милиона в " Инстаграм ", като във футбола отстъпва единствено на Кристиано Роналдо (596 милиона).

 Всички печелят: какъв ще е резултатът от прекосяването на Меси в Съединени американски щати

" Важен е обаче " резултатът на пая ". Да се разпредели това въздействие върху лигата и останалите тимове ", разяснява Кара Лустик, специалист по брандинг и лицензиране.

Хорхе Мас, който е един от притежателите на " Интер " (Маями) също приказва за резултата на Меси върху футбола в Съединени американски щати. " Смятам, че след време в спорта ще приказваме за интервала преди и след Меси. Той е голяма фигура, който ще тласне футбола в Съединени американски щати на напълно друго равнище ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР