В момента, в който човек приеме дадено наркотично вещество, организмът

...
В момента, в който човек приеме дадено наркотично вещество, организмът
Коментари Харесай

Наркотиците остават в организма по-дълго, отколкото предполагаме

В момента, в който човек одобри обещано наркотично вещество, организмът стартира да го разгражда. В този развой се отделят метаболити, или остатъчни артикули, които остават в кръвта, в урината и даже в косата – дълго откакто е минало действието на веществото.

Противно на това, което доста от тестванията за разкриване на опиати дават обещание, не всички субстанции оставят издайническия си химически автограф в организма за един и същи интервал от време.

Тестовете за опиати търсят следите от остатъчните артикули, защото те са добра индикация за това дали някой е употребявал даден опиат, или просто инцидентно е попаднал в контакт с него.

И до момента в който тестванията, които изследват косата, са много точни, тестванията на кръвта и урината са просто неспособни да засекат по-голямата част от опиатите, в случай че не са били взимани към седмица. 

Хероинът да вземем за пример е неоткриваем в урината след три до пет дни.

Както графиката ТУК демонстрира, следите от наркотични субстанции като LSD, морфин, хероин, амфетамини и алкохол остават в кръвта не повече от 12 часа.

При урината степента на откриваемост е малко по-широка – сред три и шест дни за LSD, MDMA и морфин, да вземем за пример. И до 30 дни за канабиса.

Тестовете на косата са най-точните, както демонстрира графиката ТУК, защото следите от всичко – от алкохол до морфин, могат да останат в космените фоликули до 90 дни.

Източник: Business Insider

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР