В момента тече модернизация на обектите, намиращи се на Терминал

...
В момента тече модернизация на обектите, намиращи се на Терминал
Коментари Харесай

Модернизират част от летище София, в ход са два мащабни инвестиционни проекта

В момента тече рационализация на обектите, намиращи се на Терминал 2 на Летище София. В ход са и два огромни капиталови плана – ремонт на паркинга на летището и подготовка за покупка на нова багажна система.

Това стана ясно по време на извършена късно през вчерашния ден (24.01.2022 г.) среща на ръководителя на БСК Добри Митрев с изпълнителния шеф на " СОФ Кънект “ АД (новият оператор на Летище София) Хесус Кабайеро. В срещата участваха още Станислав Попдончев - зам.-председател и основен финансов шеф на БСК, и Росен Бъчваров - шеф " Връзки с институциите и връзки “ на " СОФ Кънект “.

Добри Митрев показа опциите на БСК за партньорство, като означи, че в продължение на 42 години Камарата е стопански отстъпник, чиято съществена цел е отбрана на българските работодатели. " Стараем се да сме допустимо най-хубавият юрист на българския бизнес и да имаме професионални, а не политически връзки с всички институции “, акцентира ръководителят на БСК.

Хесус Кабайеро показа новия екип, който ще ръководи Летище София, както и капиталовия проект на " СОФ Кънект “. " Амбицията ни е не просто да модернизираме летището, а то да донесе добавена стойност за столицата и за България. Част от това е развиването на мрежата полети от и към София, за което водим ежедневни договаряния с самолетните компании, с локалната и централна власт и целия туристически бранш “, акцентира господин Кабайеро и добави, че летищните такси Летище София са измежду най-ниските в Европа и, без значение че това генерира загуби за концесионера, те ще бъдат непокътнати през 2022 година, с цел да подкрепят възобновяване на самолетните компании и привличането на нови сътрудници.

Ръководителите на БСК и " СОФ Кънект “ реализираха договореност да обединят старания в бизнес анализите, в това число оценка на капацитета на товарния превоз и дейностите по ремонт и поддръжка на авиационна техника, както и по въпросите свързани с ръководството, квалификацията и образованието на човешките запаси и ръководството и оптимизацията на процесите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР