Как да получите най-добрата ставка на HELOC днес

...
В момента струва много повече да вземете пари назаем, отколкото
Коментари Харесай

В момента струва много повече да вземете пари назаем, отколкото миналата година. През последните 12 месеца Федералният резерв предприе стъпки за ограничаване на инфлацията, което доведе до множество увеличения на лихвите. И тъй като референтният лихвен процент на Фед сега е на най-високата си точка от 22 години, лихвените проценти по заеми и кредитни карти са много по-високи, отколкото са били преди.

Но все още има няколко добри възможности за заемане. И ако сте собственик на жилище, може да имате такъв на една ръка разстояние чрез собствения си капитал. Нивата на собствения капитал се увеличават в цялата страна и въпреки че има много начини да вземете заеми от собствения капитал на вашия дом, един от най-добрите е с кредитна линия за собствен капитал (HELOC).

HELOC работят като линия от кредит, а не еднократен заем, което ви позволява да вземете заем от тази кредитна линия за определен период от време. Това предлага много гъвкавост на кредитополучателите - и когато се използва за определени цели, има и потенциални данъчни облекчения. Но за да увеличите наистина максимално предимствата на HELOC, важно е да си осигурите възможно най-добрия лихвен процент.

Започнете и разберете на какви лихвени проценти по жилищни заеми можете да се класирате тук.

Как да получите най-добрия процент на HELOC днес

Може да ви помогне да направите следното, ако искате да получите възможно най-добрия лихвен процент за вашия HELOC:

Имате силен кредитен рейтинг и финансов профил

Кредиторите определят дали сте кредитоспособни, като гледат кредитния ви рейтинг и финансова история. Силният кредитен рейтинг демонстрира способността ви да управлявате дълга отговорно. За да увеличите шансовете си да си осигурите конкурентна лихва HELOC, поддържайте стабилна кредитна история, като плащате сметки навреме, поддържате ниски салда по кредитни карти и управлявате ефективно съществуващото си дългово натоварване.

Ако резултатът ви е малко по-нисък от него възможно е да отложите кандидатстването за HELOC, докато не предприемете стъпки за подобряването му. Дори няколко точки биха могли да означават разликата между най-високата лихва на HELOC и тази, която ви струва много повече в дългосрочен план.

Разгледайте лихвените проценти за жилищни заеми, които можете да получите тук сега.

< h3>Търсете заемодатели

Точно както бихте направили, когато купувате жилище, търсенето на заемодатели е от съществено значение, когато търсите HELOC. Различните кредитори може да предложат различни проценти, условия и такси — така че не се задоволявайте с първата оферта, която получите.

Искайте оферти от множество финансови институции и сравнете офертите, за да определите най-добрата като цяло сделка. И не се страхувайте да получите оферти от кредитни съюзи или онлайн банки в допълнение към физическите финансови институции. В някои случаи бихте могли да получите много по-ниска лихва от тези видове заемодатели, което може да направи допълнителната работа да си заслужава.

Намалете съотношението заем към стойност

Кредиторите често използвайте съотношението заем към стойност (LTV), за да оцените риска. Това съотношение сравнява размера на заявената от вас кредитна линия с оценената стойност на вашия дом. Колкото по-нисък е коефициентът на LTV, толкова по-малък риск поема заемодателят - поради което това има значение, когато се опитвате да получите най-добрата лихва за HELOC.

За да осигурите по-добра ставка на HELOC, стремете се към по-нисък коефициент на LTV, като изплатите ипотеката си или се възползвате от поскъпването на имота. Или, ако имате висок LTV и не можете да си позволите да изплатите ипотеката си незабавно, може да си струва да изчакате да кандидатствате, докато не изградите повече капитал в дома си.

Изберете по-кратко теглене период

Периодът на теглене е продължителността, през която имате достъп до средства от вашия HELOC. Някои заемодатели имат твърди периоди на теглене за всички кредитополучатели, но други могат да ви позволят да изберете вашия период на теглене вместо това. Ако използвате кредитор с гъвкав период на теглене, по-дълъг период на теглене може да изглежда привлекателен поради тяхната удължена наличност. Те обаче често идват с малко по-високи лихви.

От друга страна, изборът на по-кратък период на теглене може да ви помогне да си осигурите по-изгоден лихвен процент. Просто се уверете, че няма да имате нужда от достъп до кредитната линия за по-дълго от периода на теглене, или ще се върнете на изходна позиция по отношение на вземането на заеми.

Поддържайте силен дълг към -съотношение на доход

Вашето съотношение дълг към доход (DTI) е мярка за това каква част от месечния ви доход отива за плащания по дълга. Кредиторите обикновено предпочитат по-ниско съотношение на DTI, тъй като това означава, че имате управляемо ниво на дълг спрямо доходите си.

Поддържането на съотношението ви DTI под контрол може да ви направи по-привлекателен кредитополучател и да подобри шансовете ви да си осигурите конкурентна ставка на HELOC. За да намалите DTI, опитайте се да изплатите други видове дългове, независимо дали става въпрос за заем за кола, дълг по кредитна карта или нещо съвсем друго. Правейки това, преди да кандидатствате за HELOC, може да ви помогне да получите най-добрата възможна ставка за вашата ситуация.

Долната линия

Получаването на най-добрата ставка на HELOC изисква комбинация от финансова дисциплина, проучване и вземане на стратегически решения. Като поддържате силен кредитен профил, търсите заемодатели и демонстрирате финансова стабилност, можете да се позиционирате, за да осигурите конкурентен лихвен процент за вашия HELOC. Само не забравяйте, че всяко финансово решение - включително това да вземете HELOC - трябва да съответства на вашите дългосрочни цели и да бъде част от по-голям финансов план.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР