„В момента съм на поста, на който най-много мога да

...
„В момента съм на поста, на който най-много мога да
Коментари Харесай

Асен Василев: Не е изключено да стана премиер, но не съм готов

„ В момента съм на поста, на който най-вече мога да допринеса за развиването на страната”, разясни той.

„ Няма смисъл да изпреварваме събитията. Нека забележим какво ще стане на вота. След това, когато пристигна първият мандат, ще забележим по какъв начин ще реагираме. В това число и на база каква поддръжка може да се откри от депутатите в Народното събрание “, разяснява вицепремиерът.

Относно изискванията за съдружно държавно управление, препоръчани от Бойко Борисов, Василев сподели: „ Ние в коалиция с господин Борисов няма да влезем “. По думите му ръководещата партия нямало да взе участие и в експертен кабинет.

Той сподели, че в случай че държавното управление падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ, ще стачкува.

Репликата му към опозицията през днешния ден - че „ икономическата им философия е: „ Да го ду**т бедните “, е била плод на страсти “, сподели още Василев.

„ Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която организираха. Тя е в ущърб на българските жители. Драматично усили разликата сред бедните и богатите. Има безусловно неверно систематизиране на ресурсите “, добави той.

Относно упованията му по какъв начин ще се гласоподава на вота на съмнение, финансовият министър съобщи: „ Не мога да ви кажа сега какъв брой хора и по какъв начин ще гласоподават, това е на тяхната съвест. Сега всеки народен представител носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под рейса “, разяснява още той.

По думите му „ депутатите не са машини за гласоподаване “ и не би трябвало да получават отдалечено „ указания какво да вършат “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР