В момента подготвяме писма до посланиците на страните-членки на Европейския

...
В момента подготвяме писма до посланиците на страните-членки на Европейския
Коментари Харесай

Надзирателите ще пишат до европосланиците


В момента приготвяме писма до посланиците на страните-членки на Европейския съюз. Чрез тях ще помолим да бъдат предадени на министрите на правораздаването, с цел да се срещнат с проблематиката в българските затвори и защитата на правосъдните здания, и заплащането на чиновниците. Това сподели Ивайло Григоров от Синдиката на чиновниците в пандизите в България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ И да преценяват обикновено ли е за държавна-членка на Европейски Съюз, чиновници със специфичен статут да получават под междинната заплата за страната “, добави Григоров.

И през днешния ден чиновници на Съдебна защита и надзиратели излязоха пред Съдебната палата в София. Недоволството им не стопира. Очаква се на 24 февруари да се организира народен митинг под надпис "Европа и за нас" пред постройката на Министерството на правораздаването.

Красимир Бекяров, заместник-председател на Синдикат „ Охрана ” напомни, че главните претенции са в няколко насоки. Първата е равнене статута на чиновниците от двете дирекции – ГДО и ГДИН с останалите от бранш „ Сигурност “. В момента, съгласно него, разликата е почти 200 лева На второ място - разпределяне на спомагателни щатове и в двете дирекции. „ Специално за ГДО голям брой здания на правосъдната власт се охраняват от един човек, което надлежно не е защита, а е едно наличие “, акцентира той.

Ивайло Григоров е безапелационен: Ресурсът от самообладание ни се изчерпа! До цялостно осъществяване на нашите претенции не престават митингите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР