В момента пазарите на горива вървят надолу, успокоиха се нещата,

...
В момента пазарите на горива вървят надолу, успокоиха се нещата,
Коментари Харесай

Димитър Хаджидимитров:Цените на нефтопродуктите за последната седмица рязко са паднали

В момента пазарите на горива вървят надолу, успокоиха се нещата, тъй че след две-три седмици до месец ще виждаме цени на дизела в границите на 3,05-3,06 лв., и бензин под 2,50 лв. без отстъпката от 25 стотинки. Това сподели Димитър Хаджидимитров - ръководител на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива по Българска национална телевизия.

Заради наближаващата криза търсенето внезапно понижава и цените на нефтопродуктите за последната седмица внезапно са паднали, изясни той.

Според него това, което може да се изземе като свръхпечалба от „ Лукойл " към сегашния миг е в границите на 20-25 стотинки на литър от създадените горива, което де факто няма да докара до огромни доходи в новия Фонд за сигурност електроенергийната система, който ще бъде основан. Коментираните такси върху вноса на съветски нефт и разликата сред цените на „ Брент " и по-евтиния „ Урал " е невероятно да бъдат въведени, безапелационен бе той.

Как ще бъдат разпределени средствата от Фонда по най-ефективния метод би трябвало да бъде добре премислено и таргетирано, акцентира Хаджидимитров.

Забраната за експорт на нефтопродукти, създадени от „ Лукойл ", по думите му би било огромна неточност от страна на служебния кабинет, защото страната печели доста от това. „ Това е следващата нелепост на Политическа партия, те не мислят за страната и бизнеса действително видяно ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР