В момента няма циркулация на грипен вирус. Вируси по горните

...
В момента няма циркулация на грипен вирус. Вируси по горните
Коментари Харесай

Зимните вируси пристигнаха. Вижте съветите на проф. Кантарджиев

В момента няма циркулация на грипен вирус. Вируси по горните дихателни пътища са към този момент тук. Това заяви шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Bulgaria on Air.

Той успокой, че понижава количеството на риновирусите, които предизвикват зараза. Според проф. Кантарджиев болките в гърлото и носоглътката са признаци на коронавирусите, които водят до ангина при възрастните.

Ако се събудим с болежка и раздразнение в гърлото, след закуска е хубаво да изядем един лимон, посъветва той. А в случай че нямаме силата, можем да го смесим със сода за самун. Ако продължи сухата кашлица, то коронавирусът е засегнал белия дроб.

Експертите чакат грипа по-късно. "Ако се задържи хубаво време и се проветрява в стаите - грипът се забавя. Стегне ли мраз - грипът се демонстрира ", разясни проф. Кантарджиев.

Ваксините понижават риска от затруднения. Починалите от грипна зараза са повече от починалите в произшествия. Трябва съществено да се намерения най-малко възрастните хора да се имунизират, изясни той.

Вчера 10 деца от Ямбол постъпиха в болница след хранително отравяне в учебния стол. Проф. Кантарджиев бе безапелационен, че би трябвало незабавно да се реши дали става дума за бактерии, токсин или вирус. "Обикновено разстройствата се предизвикват от инвазивни бактерии. Важното е, че няма тежки случаи, само че можеше да е цяло учебно заведение, цялостен град. Ангажиментите на Министерството на здравеопазването значително се иззеха от ветеринарните управляващи, които се занимават с инфекции от храни ", заключи той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР