В момента необвързани ли сте и не сте щастливи от

...
В момента необвързани ли сте и не сте щастливи от
Коментари Харесай

Страх от самотата – няколко начина да го преодолеете

В момента необвързани ли сте и не сте щастливи от това събитие? Започвате ли да презирате обстоятелството, че множеството от приятелите ви имат съществени връзки или към този момент са женени, а някои от тях даже към този момент основават свои фамилии? Омръзнало ли ви е към този момент да присъствате на сватби или детски рождени дни, само че да се чувствате самотни в цялата тази сантиментална и празнична среда? Започвате ли да виждате бъдещето си сама и неомъжена… вечно? Ако отговорът ви на всички тези въпроси е да, не се тормозете. Познайте какво: не сте сами в тази обстановка. Няма смисъл непрекъснато да се тревожите, че няма да срещнете своя човек и да създадете семейство. Когато човек минимум чака, щастието му се усмихва. А в това време ето няколко метода да преодолеете страха си от самотата:

Запитайте се за какво към момента сте необвързани

Често си мислим, че когато сме сами, задачата ни е да намерим сътрудник и да сме във връзка. Но в случай че има едно нещо, което заобикаляме, това е да си зададем този въпрос: за какво сме необвързани? Може би сте необвързани, тъй като преди малко сте претърпели разлъка. Може би сте заети с други цели като учене или работа или пък имате желания за осъществяване, които не изискват сантиментален сътрудник. Може и просто да не се чувствате задоволително уверени, което се отразява и на общуването ви с близките. Когато отговорите на този въпрос, това е моментът, в който можете да се изправите пред страха си да останете необвързани вечно, защото тогава знаете в коя посока да поемете. Вашите отговори ще дефинират дали това, че сте сами, в действителност е най-хубавата обстановка, в която се намирате, или е време да предприемете дейности, с цел да измененията живота си към по-добро.

Концентрирайте се върху фантазиите и стремежите си

Живеем единствено един път. Това е реалност. И защото животът е прекомерно къс и нерешителен, би трябвало да го живеете по допустимо най-пълноценния метод и по този начин, както го желаете. Не е нужно ви тревожи това, че сте неженени, единствено тъй като всички към вас са във връзки. По-скоро може да опитате да се концентрирайте върху фантазиите и стремежите си. Работете за постигането им и даже надхвърлете упованията на всички. В последна сметка единственият, който може да осъзнае същинската ви стойност, сте вие, а не някой различен – даже и сантиментален сътрудник. Ако има някаква разтуха, даже и да бъдете необвързани вечно, отново можете да се насладите на всеки миг от живота ви посредством пълноценна кариера и с хората, които ви ценят.

Разберете, че не всичко в една връзка е розово

Замислете се дали бихте предпочели да останете необвързани вечно или да сте обвързани с задължения и отговорности, които идват от една връзка. Не споделяме, че е по-хубаво да сте сами постоянно, само че знайте, че всяко нещо има и своите минуси. Когато сте неженени, постоянно си представяте, че сте във връзка, изпълнена със наслада и романтика и това е обикновено. Реалността обаче хапе и от време на време любовта и романтиката не са задоволителни, с цел да работи една връзка. Много двойки остават дружно заради заричане, което са си дали, поради техните фамилии или тъй като прекомерно доста са привикнали с рутината, даже и да знаят, че към този момент не се обичат. Бихте ли желали да имате връзка, единствено тъй като не желаете да бъдете сами? Или предпочитате да останете неженени и задоволени от това, което сте станали?

Спрете да вдигате огромен звук към нещата в обществените медии

Може би би трябвало да отделите време за отмора от обществените медии и да спрете да вдигате огромен звук към страховития статус „ сингъл “. В интернет всеки демонстрира това, което желае останалите да знаят за него или другояче казано – това е една много изкривена действителност. Не мислете, че единствено вие имате проблеми и не се сравнявайте с останалите, гледайки непрекъснато щастливите им фотоси, тъй като не знаете през какво са техните паники. Тези изявления са ориентирани към необятната общност, а не към вас съответно. Съсредоточете се  върху това да вършиме неща, които покачват вашето самочувствие и убеденост.

Помнете, че същинската обич чака

Това може да звучи клиширано, само че е доста правилно. Здравите и трайни взаимоотношения включват хора, които знаят по какъв начин да чакат да дойдат положителните неща. Може би би трябвало да изпитате разочарования, с цел да може, когато се появи верният човек, да го познаете и да оцените какво имате. Кой знае, може да откриете същинската си обич в най-неочаквания миг.

Създайте си плейлист с обичани песни

Макар да наподобява нищожно, само че от това има изгода. Музиката успокоява и ни кара да забравим за терзанията си, в това число и това да бъдем сами. Така че, в случай че имате потребност от бързо решение за превъзмогване на този боязън, тогава е по-добре да имате подготвен плейлист, който да ви поддържа в въодушевление.

Правете неща, които ви въодушевяват.

Запитайте се кои са нещата, които ви въодушевяват? Някои хора се усещат по-щастливи, когато са навън, други – като се разхождат в природата, а трети – като прекарват време на плажа. Има и такива, които са добре, когато купонясват с другари или посещават обществени събирания, където се срещат с нови хора. Някои пък получават убеденост, когато придобият ново умеене. И да, може би и вие би трябвало да извършите същото. Номерът е постоянно да намерите ентусиазъм да вършиме нещо, което изкарва най-хубавото от вас. Когато сте въодушевени, вашият честен компас става по-стабилен и вие се изграждате като персона, без даже да имате потребност да бъдете във връзка. Културният и публичен напън може да не ви донесе най-хубавото, защото се чака всички ние да се оженим и да имаме лично семейство. Това е кръгът на живота и е нещо прелестно, само че всичко е въпрос на позиция. Дори и вечно да останете сами, знайте, че това е вашият живот и вие го контролирате, а не някой различен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР