В момента най-малко имаме полза от нови избори, заяви пред

...
В момента най-малко имаме полза от нови избори, заяви пред
Коментари Харесай

Няма полза от нови избори сега: Президентът

" В момента минимум имаме изгода от нови избори ”, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев. " Това е последна мярка ”, акцентира президентът.

 

" Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес ”, уточни той в коментар за рецесията със спрените доставки на газ. " Българите са най-бедните в Европейски Съюз и енергийно най-бедните. Борбата е да не допуснем фрапантно увеличение в цените на доставките. Напротив - битката е по опция те да се запазят същите ”, настоя той. " Рисковете от това са една чудовищна инфлация, при която доста дребни и структуроопределящи предприятия да не устоят. Тежка икономическа и обществена рецесия със солидни последици ”, добави президентът.

 

  " Явно госпожа Корнелия Нинова се пробва да избяга от подписа си под разрешителните за експорт на оръжие за трети страни, които тя знае доста добре, че стигат до Украйна ”, уточни още Радев. " Това са частни компании, само че значим е подписът в междуведомствената комисия, която тя ръководи ”, заяви  той.

 

В отговор на журналистически въпрос за коментар на думи на външния министър на РСМ Буяр Османи, президентът съобщи, че съгласно него е " извънредно несвоевременно и нездравословно да се приказва за България ”.

 

" Натискът беше още по-голям предходната година. Аз и служебното държавно управление удържахме два следващи съвета за разширение ”, акцентира президентът.

 

" Очаквам държавното управление да осъзнава и да отстоява българския интерес ", безапелационен е Радев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР