В момента НАТО се фокусира не върху подготовката за присъединяването

...
В момента НАТО се фокусира не върху подготовката за присъединяването
Коментари Харесай

НАТО засега не се фокусира върху присъединяването на Украйна

В момента НАТО се концентрира не върху подготовката за присъединението на Украйна към Алианса, а върху даването на военна помощ за нея. Това съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг по време на взаимно съвещание на комисията по външни работи и подкомисията по защита на Европейския парламент.

Коментарът на Столтенберг идва, откакто за присъединение към НАТО.

В предишното шефът на Алианса към този момент е подчертавал, че фокусът на НАТО е да поддържа Украйна на бойното поле и че е " значимо да се реализира " в нейния спор с Русия.

Миналата седмица немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че западните страни са подготвени да защитят бъдещото битие на Украйна с само че не могат да доближат сходно равнище на отбрана, каквото обезпечава НАТО.
 Медведев: Украйна в НАТО може да значи Трета международна война
Медведев: Украйна в НАТО може да значи Трета международна война

Да не се протяга ръка на съветски територии като Крим, съобщи заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация

Държави като Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия и Франция започнаха да разискват с Украйна по какъв начин да подсигуряват, че евентуалното следвоенно спокойно съглашение сред Киев и Москва ще бъде спазвано от двете страни , тъй че Русия да не употребява такова помирение, с цел да се прегрупира и да нападна своя комшия още веднъж в бъдеще.

Украйна има неприятен опит с гаранции за сигурност без задоволителна употреба: страната се отхвърли от нуклеарните си оръжия през 90-те години на предишния век в подмяна на гаранции от Русия, Съединени американски щати и Англия, които дадоха обещание в меморандума от Будапеща от 1994 година " да зачитат независимостта и суверенитета " на Украйна и " да се въздържат от опасност или потребление на мощ " против страната.

Гаранцията беше нарушена за първи път от Русия през 2014 година, когато тя анексира Крим и се включи във въоръжения спор в Източна Украйна, а по-късно беше изцяло обезсилена с нахлуването на Москва тази година.
 Нямаше да има война, в случай че Украйна беше член на НАТО, уверен Зеленски
Нямаше да има война, в случай че Украйна беше член на НАТО, уверен Зеленски

Президентът остава отворен за разговор с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР