В момента на планетата ни щъкат около 23 милиарда индустриално

...
В момента на планетата ни щъкат около 23 милиарда индустриално
Коментари Харесай

Как кокошките ще променят лицето на Земята завинаги


В момента на планетата ни щъкат към 23 милиарда индустриално отглеждани кокошки, известни още като бройлери. Това е и най-многобройният птичи тип на земята, който има 40 пъти повече представители от врабчетата да вземем за пример.

Ние вършим каквото можем, с цел да редуцираме броя им - като изяждаме по 65 милиарда от тях на година, само че фермите не престават да бълват с още по-големи темпове.

 Снимка 395440

Доклад, оповестен в журнала Royal Society, оповестява, че в някои елементи на света останките от тези животни ще се трансфорат в цялостен нов геоложки пласт. Редом с пластмасови бутилки и сламки, поколенията на бъдещето ще разкопават умопомрачителни количества фосили и елементи от пилета. Каква галактическа подигравка сме единствено, а?

Докладът споделя, че бъдещите археолози ще са в потрес, когато изследват бактериалното многообразие в пилешките остатъци. Освен големите количества антибиотици, учените ще откриват и остатъци от пилета в... пилетата.

 Снимка 395441

Изследването сочи, че биологичните боклуци от кланиците за пилета са добре пристигнал безвъзмезден фураж за фермерите, с който се изхранват подрастващите птици.

За похлупак на всичко, оборудването и породите бройлери, които се употребяват за промишлен месодобив, идват от три съществени компании-монополисти в сектора.

KFC за обяд?
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР