“В момента изпълняваме разширението на един от участъците на бул.

...
“В момента изпълняваме разширението на един от участъците на бул.
Коментари Харесай

Фандъкова: Целият булевард “Ломско шосе” ще бъде завършен

“В момента изпълняваме разширението на един от секторите на бул. Ломско шосе, от метростанцията до улица 107. Работи се интензивно, поставят се напълно инженерни нови мрежи, виждате огромните ровове, където се поставят канализация, тръбопровод, осветяване и в част от обекта стартират и асфалтови действия ”, Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предвидено е булевардът да бъде с две пътни платна с разграничителна линия, локално платно и тротоари. “Това е част от стратегиите за уголемение на булеварди, които свързват центъра на София с околовръстния път. За сектора от ул. 107 до Софийския околовръстен път се изготвя обстоен организационен проект, който би трябвало да е подготвен до края на годината, тъй че да може идната година да се работи и по това и на процедура целият бул. Ломско шосе да бъде приключен ”, сподели още столичният кмет.

„ Тъй като има решение за пренасяне на митницата в горния сектор на булеварда, това е работата сега по изработването на пътя, да се обезпечи достъп до бъдещия терен на митницата ”, сподели още Фандъкова.

Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителство съобщи, че строителството е почнало предходната година, като цената е 12,5 млн. “През зимата строителството бе прекратено, за сектора до метростанцията “Ломско шосе ” има от няколко седмици позволение за градеж. След като тук бъде пуснато придвижването се чака да бъде завършен градежът до лятото на тази година. Придвижването не е спирано в нито един миг, имало е постоянно една линия в посока. Очаква се в края на плана да имаме три лентов бул. ”, сподели още Джоргов.

Фандъкова посочи, че сега се работи по 7 основни обекта – с изключение на „ Ломско шосе “, ул. Кукуш, Чепинско шосе, към този момент е положен асфалта на ул. „ Йордан Радичков “ в кв. „ Витоша “, довършва се и работата по светофара със Симеоновско шосе.

„ Следващата седмица следва пробива на бул. „ Филип Кутев “, който да свързва ул. „ Сребърна “ със Симеоновско шосе. Запазва се и трамвайно тресе, което стартира от бул. „ България “ и доближава до „ Г.М. Димитров “. Трамвай ще има, само че той ще бъде последният стадий, с цел да могат да се създадат и двата пробива и към този момент да се построи на цяло трамвайното трасе ”, акцентира още Фандъкова, след което изясни, че се работи по план за реорганизация за трамваен релсов път по ул. 104 в Обеля – замяна на трамвайно трасе, контактно-кабелна мрежа, планът би трябвало да е подготвен през август. От средата на април и по линията на трамвай номер 6 ще стартира употребата на мотриси с нископодова секция ”, акцентира още тя.

На въпроса какво се случва с разширението на бул. " Рожен " Джоргов посочи, че следва до 2- 3 седмици да бъде определен реализатор и в случай че няма обжалване през лятото да бъде стартирано строителството. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР