В момента хората са силно радикализирани на много места, където

...
В момента хората са силно радикализирани на много места, където
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Хората са силно радикализирани на много места

В момента хората са мощно радикализирани на доста места, където се заплаща с пари от бюджета - ситуацията е нетърпимо и хората няма по какъв начин да останат мирни.

Това съобщи в Плевен президентът на КНСБ Пламен Димитров, представен от Българска телеграфна агенция. Напрежение има поради ниските приходи и то е мъчно удържимо, добави той. Ако хората не видят ясни гаранции за нарастване на приходите си, което може да стане с ангажимент на държавното управление, есента няма по какъв начин да няма някакви форми на митинг, предвижда синдикалният водач.

Той е уверен, че са нужни законодателни промени за частния бранш у нас, където да се изисква групово трудово договаряне. Според формалните данни на Национален статистически институт, че там, където има групово договаряне, приходите са по-високи с 12-15 на 100 от тези в предприятията, където няма такова договаряне - разбирайте, където няма синдикати, разясни Димитров. Той уточни, че облагата на компаниите за м.г. са над 20 милиарда лв. и в случай че от нея се вземат единствено 20 на 100 за заплати на хората, това значи нарастване със 100-150 лв. на всяка заплата.

Пламен Димитров е безапелационен, че минималната работна заплата би трябвало да се вдигне с най-малко с 60-70 лв. и да се подсигурява нарастване на приходите и във всички бюджетни системи. Президентът на КНСБ взе участие в отчетно-изборно съвещание на Регионалния съвет на синдиката в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР