В момента Деян Иванов защитава цветовете на Ботев (Враца). Футболистът

...
В момента Деян Иванов защитава цветовете на Ботев (Враца). Футболистът
Коментари Харесай

Деян Иванов: Трябва да се дава шанс на българските футболисти

В момента Деян Иванов пази цветовете на Ботев (Враца). Футболистът прави своя дебют в Първа лига група за Левски против Марек (Дупница) през сезон 2014/15 година, като „ сините “ печелят с 6:0, а той играе цялостен мач. През октомври 2015 година претърпява тежка контузия, заради която отсъства от терените година и половина. След интервенция в Италия подписва нов тригодишен контракт с Левски. През 2017 година е взет чартърен в тима на Ботев (Враца). В последния си мач за сезона се трансформира в воин за Ботев, вкарвайки гол в 89-ата минута, който праща тима в Първа лига.
Слави се с огромно себераздаване и битка по всяка точка на терена. Един от най-талантливите млади бранители у нас, като единствено тежки травми му пречат да бъде до дъно пълностоен. Ето какво споделя бранителят пред Evima Sport.

Как мислите, че може да оцелеете по време на рецесията, без значение дали сте президент на клуб, треньор, футболист или човек, непосредствен до играта и част от футболен клуб. Дайте хрумвания по какъв начин и с какво може да се занимаваме по време на карантината?
- В миг като този, в който цялата футболна общност е “замръзнала”, ние професионалните спортисти би трябвало да продължаваме да бъдем отдадени на спорта и футбола. Да поддържаме спортна форма, да се опитваме да подобрим уменията и знанията си, тъй като скоро всичко това ще отмине и футболът още веднъж ще бъде нашето всекидневие. Разбира се, както всички сега обръщаме повече внимание на фамилиите си, тъй като целогодишно сме надалеч от тях.

Какво би трябвало да се промени в родния ни футбол като цяло, с цел да резервира той своята социална и обществена роля?
- Основното и най-важно нещо, което би трябвало да се промени, е да се разчита и дава късмет на български футболисти. Чужденците, които идват в нашите клубове да са в действителност класни и да подвигат равнището на тима, на съотборниците си и на българския футбол като цяло.

Как би трябвало да се ръководи родния ни футбол след рецесията и какви хора би трябвало да застанат отпред на него?
- Управлението би трябвало да бъде по западни стандарти и от хора, които да видели на процедура по какъв начин става това. Играли са в най-силните шампионати с най-силните футболисти. Видели са целия модел на ръководство от първо лице. Имат контакти, задоволително познания и поддръжка от огромна част от футболната общност у нас. В наше време сега това са Стилиян Петров, Димитър Бербатов и Мартин Петров, потвърдили се през годините като същински българи и мъжкари на първо място, които ще дадат всичко на българския футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР