В момента децата са засегнати от Covid вълната, защото в

...
В момента децата са засегнати от Covid вълната, защото в
Коментари Харесай

Проф. Велизарова: Така наплашихме хората с COVID-19, че никой не иска да се ваксинира

 " В момента децата са наранени от Covid вълната, тъй като в продължение на година и половина те бяха най-пазената група от популацията. Сега те за пръв път влизат за повече от две седмици в учебно заведение ". Това изясни пред БНР проф. Светлана Велизарова, шеф на Детското поделение на белодробната болница " Св. София ". Тя акцентира, че в това е повода, а не в Делта разновидността на Covid-19.

" С две ръце предлагам имунизирането на деца над 15-годишна възраст ", безапелационна беше педиатърката и добави, че мнението ѝ е да бъде забавена имунизацията на деца под 15 години. 

Половин % от инфектираните с Covid деца имат потребност от болнично лекуване и те нормално са с съпътстващи болести, акцентира проф. Велизарова и уточни, че в повече случаи децата се заразяват от възрастните, в сравнение с противоположното.

Учителите са рискова група, т.е. могат да заразяват децата, счита тя, само че добави:

" Така наплашихме хората с Covid-19, в същото време имаше спорни изявления от сътрудници за имунизациите, това докара до ниско предпочитание да се имунизират хората... За учителите, че не са имунизирани в огромен % - разбирам, само че за лекарите? Въпреки че сме най-ваксинираната каста от популацията на страната, не сме имунизирани даже 80% ". 

" Ние винаги сме били с доста демократични ограничения против Covid. Не мога да се съглася да задължаваме хората да се имунизират ", съобщи проф. Светлана Велизарова и посочи, че съгласно нея ултимативното условие ще реализира противоположен резултат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР