В момента България се управлява по една екзотична формула, която

...
В момента България се управлява по една екзотична формула, която
Коментари Харесай

Даниел Митов: В момента България се управлява по една екзотична формула. Няма смисъл от избори

В момента България се ръководи по една екзотична формула, която в един миг би трябвало да бъде модифицирана. Но това не значи, че има смисъл от нови избори, счита депутатът от ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.
Според него обаче поради тази „ екзотика “ води до изместване на политическата легитимност в Народното събрание.
„ Политическите водачите са в Народното събрание и не са министри. Затова всички гледат към Народното събрание и всичко минава през тази верига, която постанова непрекъснати съвещания. В развитите демокрации поставят водачите си начело – като министри и министър председатели, с цел да се придвижи тази легитимност и държавното управление да прави работа, а министрите да разчитат на парламентарните си групи “, съобщи той пред Нова телевизия.
Според него сега най-важното е да се одобряват измененията в Конституцията, като даже изрече тезата, че това ще стане до края на годината.
Митов разяснява и множеството търкания в „ сглобката “, като във връзка заканите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че ще подаде оставка като водач, в случай че партията промени позицията си за дерогацията на съветския нефт, означи:
„ Не вярвайте на всичко, което приказваме. “
Според Митов поръчката на Пеевски да става министър председател не е сериозна. ГЕРБерът обаче не пропусна съпоставяне с Движение за права и свободи и деликатна офанзива против другите сътрудници в ръководството – ПП-ДБ.
„ В Движение за права и свободи са опитни хора, бързо схващат какъв е дневният ред на обществото. С „ Продължаваме промяната – Демократична България “ от време на време би трябвало да се беседва повече, да им се изясняват някои неща. Опитват се по-бързо да реагират на някои събития вярно, само че не постоянно се получава “, съобщи той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР