В момент, когато светът става по-нестабилен и конкуренцията между държавите

...
В момент, когато светът става по-нестабилен и конкуренцията между държавите
Коментари Харесай

„Светът става по-нестабилен“ – Британия влага 5.5 млрд. евро в отбрана

" В миг, когато светът става по-нестабилен и конкуренцията сред страните - по-интензивна, Обединеното кралство би трябвало да има подготвеност да устои. " Това показва английският министър председател Риши Сунак в официално съобщение, с което се афишира, че Обединеното кралство ще влага в защитата си пет милиарда лири (5,6 милиарда евро) в допълнение.

Подчертава се, че решението идва в подтекста на " нови закани от страна на Русия и Китай ", оповестява BBC.

Комюникето от кабинета, представящо актуализация на държавния " стратегически обзор " в отбранителната сфера, планува спомагателните пет милиарда лири да бъдат отпуснати на министерството на защитата през идващите две години. 1.9 милиарда ще бъдат планувани, с цел да " се възстановят и усилят запасите от муниции ", да се модернизира базата на английските нуклеарни действия и да се финансира идващият стадий от програмата за подводници AUKUS.

Сунак стартира посещаване в Съединени американски щати, където се чака да бъде подписано съглашение за подводниците AUKUS с Австралия и Съединени американски щати - невиждано съдействие, ориентирано против Китай

Британска парламентарна комисия предизвести предходната седмица, че запасите от муниции в кралството са рисково дребни, което съгласно нея заплашва националната сигурност.

В официалното съобщение се прецизира, че Обединеното кралство е решило да обнови своя " стратегически обзор " на защитата " за да отвърне на появяващите се геополитически закани, противозаконното навлизане на Русия в Украйна, икономическата насила от страна на Китай и засилената конкуренция сред страните ".

Премиерът Сунак към този момент изрече планове в дълготраен проект разноските за защита да се усилят на 2,5 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР