В момент, когато на 24 юни силите на разбунтувалата се

...
В момент, когато на 24 юни силите на разбунтувалата се
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Бойци на Вагнер са се приближили до руска ядрена база по време на метежа

В миг, когато на 24 юни силите на разбунтувалата се частна военна компания " Вагнер " се бяха запътили към Москва, контингент с военни транспортни средства се отклонил по автомагистрала в източна посока към укрепена съветска армейска база, в която се съхраняват нуклеарни оръжия, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестени онлайн клипове и изявленията с локални поданици, написа Българска телеграфна агенция.

След като бойците от " Вагнер " достигнали по-отдалечени региони на страната, следата им изстинала – на към 100 километра от нуклеарната база " Воронеж-45 ". Агенция Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери какво се е случило по-късно и западни публични представители неведнъж са казвали, че съветските ресурси от нуклеарни оръжия не са били изложени на опасност по време на метежа, който завърши бързо и мистериозно.

В извънредно изявление за организацията обаче, ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов съобщи, че бойците от " Вагнер " са стигнали доста по-далеч, в сравнение с се допуска. По думите му те са достигнали до нуклеарната база и желанието им е било да се снабдят с дребни нуклеарни устройства от руско време, с цел да " покачат залога " на протеста си. " Защото в случай че си подготвен да се биеш до последния човек, това е едно от оборудванията, които доста покачват залога ", съобщи Буданов.

Според Буданов единствената бариера сред бойците от " Вагнер " и нуклеарните оръжия били вратите на оборудването, предопределено за депозиране на нуклеарни муниции. " Вратите на склада били затворени и те не достигнали до техническата секция ", сподели той.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е могла да удостовери от самостоятелни източници дали бойците на " Вагнер " са достигнали " Воронеж-45 " и Буданов не е дал доказателства за изказванията си.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР