В момент, когато Индонезия се подготвя да започне масова ваксинация

...
В момент, когато Индонезия се подготвя да започне масова ваксинация
Коментари Харесай

Индонезия ваксинира първо работещото население, а не възрастните

В миг, когато Индонезия се приготвя да стартира всеобща имунизация против Covid-19, нейният проект да даде приоритет на хората в трудоспособна възраст пред възрастните, за бързо да реализира стаден имунитет и да съживи стопанската система, ще бъде деликатно наблюдаван от другите страни, предава Ройтерс.

Няколко страни, като Съединени американски щати и Англия, които към този момент започнаха имунизация, дават приоритет на възрастните хора, които са по-уязвими към респираторното заболяване.

Ето мненията на специалисти за достолепията и рисковете от метода на Индонезия, съгласно който след здравните служащи и държавните чиновници на първа линия ще бъдат имунизирани хората в трудоспособна възраст.

ЗАЩО ХОРАТА НА ВЪЗРАСТ МЕЖДУ 18 И 59 ГОДИНИ СА ПЪРВИ?

Индонезия, която възнамерява да стартира всеобща имунизация с препарата, създаден от китайската компания " Синовак Биотек " (Sinovac Biotech), декларира, че към момента не разполага с задоволително данни за ефикасността на имунизацията при по-възрастните хора, защото почналите клинични изпитвания в страната се вършат върху хора на възраст сред 18 и 59 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР