В моделната гама на Geely до края на годината ще се

...
В моделната гама на Geely до края на
годината ще се
Коментари Харесай

Geely показа новото си крос-купе Xingyue - видео

В моделната гама на Geely до края на годината ще се появи нов кросовър, развит на базата на модела на дъщерната фирма Volvo – XC40, на китайския автомобилен гигант. Новото крос-купе на Geely, носещо до момента работното обозначение FY11, към този момент е с име Xingyue. Автомобилът е издигнат на новата платформа CMA, която към този момент се употребява за създаването на кросовъра Volvo XC40.

Външноста на 4,6-метровия китайски кросовър хармонира с дизайна на другите модели на компанията. Правят впечатление огромният въздухозаборник в предната ризница и изцяло самобитната задна част, изглеждаща много спортно. Основни акценти в купето са спадащата назад линия на покрива, завършваща в интегрираният във вратата на багажника спойлер, тесните светлини, съединени с хромирана лайсна, както и комплицираният релеф на задната ризница с дифузор в двата края на който има по два изхода на ауспусите.

Салонът на новото крос-купе предлага сериозен набор от технологии – два екрана – на приборното табло и за мултимедията, аудиосистема Bose. Налице е хед-ъп екран, даващ на предното стъкло важни за лидера данни. Налице е и система за различаване на физиономии, която сканира външноста на лидера. В салона има поставки за чаши с затопляне и охлаждане, безжично зареждане за мобилни устройства и още редица други технологични системи.



Geely Xingyue е с турбо мотор Volvo VEP4 2.0TD T5, 238 к.с., 350 Нм, работещ взаимно с осемстепенен автоматик и задвижващ четирите колела. С тази комбинация кросъвърът се форсира от място до 100 км/ч за 6,8 секунди. По поръчка се оферират два хибридни разновидността с 1,5-литрово турбо двигател с мощ 177 ки два различни електромотора, като топ-вариантът ще предлага обща мощ от 258 к.с. Тук предавателната кутия е седемстепенна, автоматична.

Продажбите на новия Geely Xingyue потеглят в третото тримесечие на тази година в Китай, като има огромна възможност колата да се предлага и в пазари, където Geely има дилъри.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР