В минусови температури като тези, които преживяваме напоследък, няма нищо

...
В минусови температури като тези, които преживяваме напоследък, няма нищо
Коментари Харесай

4 начина да почистим пуловерите от замъхяване и топченца

В минусови температури като тези, които претърпяваме в последно време, няма нищо по-радващо от добре затоплен дом и бухнал пуловер. Последното може да се окаже сложна задача, изключително в случай че сме се сдобили с подобен от вълна, мохер или кашмир.
 Пуловер, жилетки, долни дрехи - кои са настоящите плетени облекла на тази зима
Плетените облекла, които да носим тази зима

Не, не са единствено пуловери

Плетените облекла изискват особено внимание за поддържането си - от това по какъв начин ще ги изперем до това по какъв начин ще ги съхраняваме (никога на окачалка!). За да наподобяват в идеална форма обаче, би трябвало да отстраняваме постоянно замъхяването и дребните топченца, които се образуват на местата, където има най-голямо търкане. Ето няколко изпитани метода.

Гребен за облекла

Това извънредно приспособление съумява да отстрани топченца и леки заплитания, когато прокараме острата му страна по плетените облекла. Има няколко условия за използването му - пуловерът да е подложен върху твърда основа и да сме ревизирали дали съставът му не е прекомерно внимателен за този метод на разчистване.
 Снимка 605902

Изолирбанд

Това е " направи си самичък " решение, до което можем да прибегнем, когато не сме удовлетворени от работата, която ни правят общоприетите ролери за унищожаване на мъхове.

Уред за пилинг на облекла

Продават се в магазините за електроуреди и са безвреден метод да бъдат почистени топченцата по плетени и различен тип облекла със замъхяване.

Самобръсначка

Алтернатива на горния способ. Единствената разлика е, че би трябвало да сме деликатни при работата със самобръсначката, с цел да не срежем обичаната си дреха. Винаги я слагаме върху твърда повърхнина, заглаждаме я оптимално и употребяваме чиста нова самобръсначка, поучават ни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР