В Министерството на външните работи започна подготовка по организирането на

...
В Министерството на външните работи започна подготовка по организирането на
Коментари Харесай

КРИЗА: Във външното министерство пред стачна готовност заради ниски заплати

В Министерството на външните работи стартира подготовка по организирането на протестни дейности. Основна причина за това е извънредно ниското равнище на възнаграждение в системата на Министерство на външните работи – проблем, който синдикалното обединяване настоятелно слага на вниманието на всички управления от 2019 година насам, декларират от Професионално обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа, представени от БГНЕС

Служителите на външното ведомство изясняват казуса: " Този проблем е разследване на неправилно водената години наред държавна политика по отношение на ведомството. Искаме да подчертаем, че организацията на протестни дейности има напълно деполитизиран темперамент и цели само постигането на почтено възнаграждение, съответстващо на високата подготовка и професионализъм на чиновниците в Министерство на външните работи ".

В позицията се показва още и, че " следва да се означи, че MВнР от години заема едно от последните места по възнаграждение измежду българските ведомства, което е в цялостен контрастност с доста високите условия за постъпване на работа. В същото време, заплащането в Министерство на външните работи освен остава доста по-ниско в съпоставяне със сходни ведомства, само че в доста случаи по-ниско и от това в браншове изискващи нискоквалифициран труд ". Същевременно, размерът на работата и отговорността на чиновниците, ангажирани с въпросите на националната сигурност и опазването на държавния суверенитет, непрекъснато се усилват на фона на множеството интернационалните рецесии, ескалиращи наоколо до нашия район, пишат чиновниците.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР