Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов

...
Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов
Коментари Харесай

За първи път в историята: Методи Байкушев подписа Колективен трудов договор за общински служители

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа през днешния ден първия Колективен трудов контракт за работещите в областта на обществените услуги в Общината . На среща в кметския кабинет подписа си под съглашението постави и представителят на Синдикалната организация на заетите в обществените услуги в Община Благоевград към КНСБ Ива Поповска, оповестиха от локалната администрация на страницата си в обществената мрежа Фейсбук. 

Според подписания Колективен трудов контракт страните по него се ангажират да работят взаимно за повишение на успеваемостта на обществените услуги в общината и за повишение на квалификацията и професионално развиване на чиновниците в тях. Представители на синдикалната организация ще имат опция да вземат участие в подготовката на всички вътрешни нормативни документи (правилници и други), които се отнасят до трудовите и социално-осигурителни връзки, както и при разискването на всички въпроси, касаещи тези връзки.

„ Подобряването на изискванията за работещите в областта на обществените услуги и за потребителите им е измежду целите на управлението на община Благоевград. Зрелостта на всяко общество се мери с отношението към хората от най-слабите обществени групи и към тези, които се грижат за тях. Вашата работа е една от най-важните и за обществото и за всички консуматори на обществени услуги. Вярвам, че за Вас обществената работа е освен професионален път, само че и предопределение. “

С тези думи се обърна кметът към присъстващите на подписването на КТД представители на синдикалната организация.

В община Благоевград действат 25 обществени услуги в поддръжка на хората в неравностойно състояние .

Стремежът за мир в Газа се трансформира в смъртоносна игра на оцеляване

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР