в Министерството на външните работи прекратиха стачката си, съобщиха от

...
в Министерството на външните работи прекратиха стачката си, съобщиха от
Коментари Харесай

След малко повече от месец: Служители в МВнР прекратиха стачката си


в Министерството на външните работи прекратиха стачката си, оповестиха от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа.

Стачките дейности започнаха на 2 декември 2022 година с искане за нарастване на заплатите, индексиране на командировъчните средства при дълготрайно и краткосрочно командироване, и преустановяване на практиката за понижаване на главната заплата при дълготрайно командироване.

По време на стачката проблем бе неналичието на подпомагане от страна на отрасловите звена в Министерство на външните работи, показват от синдиката.

Според синдиката вместо взаимно търсене на решения и интензивно предложение на ограничения и стъпки за разрешаване на зародилия групов трудов спор, се е основало в допълнение разделяне сред чиновниците.

Те показват още, че постигнатото през нарастване на заплатите във ведомството сред 9 и 60%, не е било в съгласие със стачкуващите чиновници.

“Това нарастване не визира чиновниците на Министерство на външните работи зад граница, с което се задълбочава разделянето и неравното отнасяне ", считат от синдиката.

Според тях нарастването не визира и заплатите на постъпващите в системата млади дипломати – с условие за най-малко два непознати езика и просветителна степен магистър.

От синдиката оповестяват, че нерешени остават въпросът за актуализацията на командировъчните средства и казусът с намаляването на главната работна заплата при тръгване на работа в задграничните представителства на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР