В Министерството на туризма е създадена организация до 10 дни

...
В Министерството на туризма е създадена организация до 10 дни
Коментари Харесай

До 10 дни изплащат 18 млн. лева хуманитарна помощ за Украйна

В Министерството на туризма е основана организация до 10 дни да бъдат изплатени близо 18-те млн. лв. по Втората филантропична стратегия за лица с краткотрайна протекция от Украйна, които бяха обработени в границите на месец май, оповестиха от МТ.

Решението на Министерски съвет е признато на 2 юни, а от 7 юни лист №16 с верифицираните претенденти са оповестени на формалната страница на МТ в секция " Информация за настаняване по отношение на войната в Украйна ". Там може да бъде открит и лист № 17 с размера на дължимите за възобновяване надплатени средства по Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в Република България.

Във връзка със сигнали за неизплатени средства, МТ прави инспекции на противоречивите обстановки и несъответствия на данни, спазвайки правилата на положителното финансово ръководство.

Плащанията в общ размер на 17 567 339,60 лв. бяха верифицирани след цялостно преизчисление на дължимите суми за всички отчетни интервали по Програмата от 01.06.2022 година до 31.03.2023 година, осъществено въз основа на работата на образуваната Междуведомствена работна група от специалисти от Министерството на туризма и от ведомствата, които дават информация за разселени лица от Украйна по длъжностен път – това са Главна дирекция " Гранична полиция " и Дирекция " Миграция " при Министерство на вътрешните работи, Държавна организация за бежанците и Национална организация по приходите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР