В Министерството на труда и социалната политика работим за намаляване

...
В Министерството на труда и социалната политика работим за намаляване
Коментари Харесай

Ето как ще бъдат подпомагани бедните българи по европейска методика


В Министерството на труда и обществената политика работим за понижаване на бедността и ще подкрепяме българите, базирайки се на линията на беднотия, която сега е 413 лева, посредством нова  европейска методика.
Всичко по тематиката: Антикризисните ограничения на кабинета Петков 64
Това сподели в предаването " Карай напряко " по NOVA министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков. По думите му това би станало допустимо от 1 януари 2023 година. В отговор на въпрос дали съгласно него това държавно управление ще го има и идната година, министър Гьоков отговори утвърдително. 

Запитан за прогнозата му дали инфлацията ще доближи 20 % до края на годината, Георги Гьоков уточни, че средногодишната инфлация в този момент е малко над 14 на 100 и че няма да доближи до 20 на 100. Икономисти и финансисти настояват, че цените се успокояват, което значи, че тя на годишна база няма да надвиши 14-15 %, добави той. 

Хлябът няма да нарастне, само че няма и да се понижи цената му с двайсет %. Смятам, че хлябът ще поевтинее малко и нулевата ставка на Данък добавена стойност няма да направи невероятно производителите да го продават без да покачват цената, добави той. В отговор на въпрос по какъв начин страната да накара частните производители да понижат цената на хляба, министър Гьоков напомни, че партията му беше предложила да има таван на цените, само че това не беше признато от обединението с аргумента, че се намираме в пазарна стопанска система. Смятам, че е обикновено, както направихме и мораториума върху цената на тока, добави той. Предложихме, когато контролираме някакви цени, това да бъде за контролираните артикули – ток, вода, газ, добави министър Гьоков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР