В Министерството на образованието и науката са постъпили запитвания от

...
В Министерството на образованието и науката са постъпили запитвания от
Коментари Харесай

Трета поправителна сесия по изключение за 2019/2020 година

В Министерството на образованието и науката са постъпили запитвания от родители по отношение на опцията учениците, които не са положили сполучливо поправителните изпити за образователната 2019/2020 образователна година, да бъдат позволени по изключение още веднъж до явяване на изпитите.

Това се споделя в писмо от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 година От септември 2009 до началниците на районните ръководства на образованието в страната.

С оглед претекстовете, изложени в подадените молби и запитвания, и в полза на учениците, позволявам по изключение да се провежда трета поправителна сесия за образователната 2019/2020 година, в период до 12 октомври 2020 година, осведоми в своето писмо министър Вълчев. Той прецизира, че решението се отнася за възпитаници, получили слаби оценки на поправителните сесии на не повече от два образователни предмета от наложителните, избираемите образователни предмети или на профилираната/професионалната подготовка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР