В Министерството на финансите (МФ) няма постъпила официална информация от

...
В Министерството на финансите (МФ) няма постъпила официална информация от
Коментари Харесай

Финансовият министър: Нямаме информация партньорски служби да са изисквали промяна в ръководството на Агенция Митници

В Министерството на финансите (МФ) няма постъпила публична информация от партньорски служби да са претендирали смяна в управлението на Агенция " Митници ", както и не са регистрирани публични визити в постройката на министерството.

Това сподели служебният министър на финансите Людмила Петкова на чуването си във Временната парламентарна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях.

Комисията изслуша през днешния ден Людмила Петкова и продължава с чуване на ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев. На съвещанието участват досегашният финансов министър Асен Василев, съпредседателят и заместител ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната-Демократична България " Атанас Атанасов и Мирослав Иванов.

Петкова сподели, че в постройката на МФ е имало визити на равнище посланици от разнообразни страни, само че няма документирани тематики на срещите, както и на тях са не са участвали специалисти и шефове от министерството, а единствено политическия кабинет.

Тя означи, че е изискала същата информация от Агенция " Митници ", откъдето по думите й също удостоверяват, че не е постъпвала информация от партньорски служби за промени в администрацията и на провеждани срещи такива претенции не са били поставяни. Петкова добави, че в Агенцията всекидневно постъпва оперативна информация от партньорски служби, обвързвана с разузнаването и следствието на нарушавания и закононарушения, според компетентността на митническата администрация.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР