В Министерския съвет започна държавна координационна среща по въпросите на

...
В Министерския съвет започна държавна координационна среща по въпросите на
Коментари Харесай

Петков: Над 1 млрд. лв. трябва да похарчим за ремонти от миналото

В Министерския съвет стартира държавна координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването по пътя. Тя е управлявана от премиера Кирил Петков. В рамките на полемиката представителите на виновните институции ще обсъдят целите и стъпките за повишение на пътната сигурност.

Трябва да похарчим над 1 милиард за поправки, направени в предишното. Фирмите не желаят да ремонтират, до момента в който не си получат парите, съобщи министър председателят Кирил Петков преди началото на срещата.

" Над 1 милиарда би трябвало да похарчим за поправки в предишното. И без да ги похарчим компаниите отхвърлят да вършат пътно поддържане. Защо обаче в предишното съществени поправки на пътищата са правени като пътна поддръжка? Тази процедура би трябвало да се приключи. Надявам се сътрудниците в Народното събрание да се схванат и заплащанията към пътностроителните компании да бъдат отпушени ", сподели той.

В събитието ще вземат участие заместник-министри, представители на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", на Главна дирекция " Национална полиция ", на Агенция " Пътна инфраструктура " и други eксперти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР