В Министерски съвет се организира процес по заснемане и проектиране

...
В Министерски съвет се организира процес по заснемане и проектиране
Коментари Харесай

Държавата отваря Фонда за бедствия и аварии, за да възстанови щетите от потопа по Южното Черноморие

В Министерски съвет се провежда развой по снимане и планиране на вредите по Южното Черноморие, както и разчистване на 250 речни корита, които са в неприятно положение . В идващия бюджет на страната ще бъде основан специфичен фонд, който да е дълголетен, да работи ритмично и да има предварителна защита, която не се прави след бедствията, а да няма бедствия.

Това разгласи финансовият министър Асен Василев на изказване в Народното събрание след съвещанието на Ведомствената комисия за бедствия и повреди към Министерство на вътрешните работи по отношение на. Не бе предоставена думата на медиите за спомагателни журналистически въпроси.

Василев изясни, че в, който бе признат в края юли месец са увеличени средствата във Фонда за бедствия и повреди. По предварителни оценки има 12 моста, които би трябвало да бъдат поправени за към 20-30 млн. лева , като ресурсът във фонда е над 60 млн. лева " Средства има, тъй че когато са ясни вредите, ще се събере Ведомствената комисия в Министерство на вътрешните работи, ще одобри оценките и средствата се отпускат в спешен режим и на момента ", увери Василев.

По думите му средства има и за наводненията в Северна България, в това число за село Кости. По предварителната информация, която регионалните шефове имат и са я дали на изпълнителната власт, е за 250 сектора, които са в неприятно положение и имат потребност от в допълнение разчистване.

Зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев посочи, че тече интензивен и добре проведен развой по определяне на точните размери на вредите, породени от естественото бедствия. Ведомствената комисия към Министерство на вътрешните работи е в подготвеност и работи, тъй че да прегледа всички данни, с съответни размери за вреди и при първа опция, когато е налице конкретика - не повече от 10 дни, комисията още веднъж да се събере, да прегледа всички постъпили съответни предложeния, да вземе решения и процесите по възобновяване да се ускорят оптимално бързо. Щетите от бедствието би трябвало да бъдат поправени и страната е направила нужното да обезпечи ресурса, с който проведено и методично да подкрепи процеса, акцентира Темелакиев.

Председателят на комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев добави в умозаключение, че страната ще възвърне вредите от бедствието, само че за жалост нямало по какъв начин да върне хората, починали в потопа . " Съболезнования към околните на починалите ", приключи той, с което завърши изказването и не бе дадена думата за журналистически въпроси.
 Ведомствената комисия за бедствия и повреди се събира в Народно събрание да бистри помощта за Царево
Ведомствената комисия за бедствия и повреди се събира в Народно събрание да бистри помощта за Царево

Недопустимо е да се приказва за липса организация в серия от естествени бедствия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР