В миналото хората са носели шапки предимно по необходимост -

...
В миналото хората са носели шапки предимно по необходимост -
Коментари Харесай

Шапки може да се превърнат в перфектния завършек на всеки тоалет

В предишното хората са носели шапки най-вече по нужда - с цел да се защищават от слънце и студ, от вятър и дъжд. Днес носенето на шапки е въпрос на персонален избор и разкрива доста за персоналния ни жанр и усет. Разнообразието от  за всички сезони е доста и всеки може да подбере модели, които му харесват и му подхождат.
Съобразете се с формата на лицето си, когато подбирате шапки
Формата на лицето е един от главните маркери, който е определящ за това ще ни стои ли добре даден модел шапка и ще се харесаме ли с нея.

Експерти поучават хората с кръгли и сърцевидни лица  да избират по-свободни модели шапки или асиметрични барети.

На триъгълни лица  добре стоят шапки с козирка през лятото или шапки с ушички през зимата.

Ако лицето ви е с необятни скули, изразена челюст и солидно чело , изберете шапки, които оптически биха го издължили. Полезни в този случай може да са шапки с външна страна, както и барети и каскети.

На правоъгълни лица  добре стоят шапки, които прикриват горната част.

Най-облагодетелствани при избора на шапки са хора с овални и симетрични лица . На тях биха стояли добре всички модели шапки, а кои тъкмо да подберете зависи от персоналния ви усет.
Как да носим шапки, без да развалим прическата си
Това е един от значимите въпроси, на които би трябвало да отговорим още при избора на шапки, които да прибавим към персоналната си сбирка. Ако имате дълга или къдрава коса, подберете по-свободни модели шапки, които няма да сплескват прическата ви. Заложете на материи, които няма да провокират по този начин дразнещото и неприятно наелектризиране на косата.

Експерти поучават за по-добра визия постоянно да носим шапки леко изтеглени обратно, а не компактно прилепнали над лицето, с цел да разкрием чертите си. Хората с обемни и гъсти коси е добре да избират гъвкави шапки, които не прилепват към темето.

Винаги разполагайте косата си по най-хубавия метод, откакто сложите  . Помислете дали ще стои добре спусната от двете страни или е по-добре да я вържете на ниска опашка.

Ако косата ви е със междинна дължина избягвате прекомерно стегнати модели шапки, с цел да не се окаже, че под тях косата ще стърчи неприятно. Добра концепция са шапки с регулируеми ленти, които елементарно може да напаснете с всяка прическа.

 
Шапките са идеалният метод да добавите жанр и характерност към външния си тип
Съчетайте ги с облеклото, или ги превърнете в добре премислен акцент. Правилно подбраните шапки постоянно са положително решение, защото ни обезпечават комфорт, само че и прибавят жанр към визията ни. Не се тормозете да експериментирате, бъдете смели и рискувайте с разнообразни модели и цветове. Превърнете забавните шапки в пристрастеност и им позволете да придадат темперамент и комплектност на всеки ваш тоалет.

 

* публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР