В месеците, в които повечето технологични журналисти и ентусиасти обявиха

...
В месеците, в които повечето технологични журналисти и ентусиасти обявиха
Коментари Харесай

OnePlus 11: флагманът, предлагащ най-доброто съотношение цена-качество

В месеците, в които множеството софтуерни публицисти и запалянковци оповестиха Samsung Galaxy S23 Ultra за краля на Android флагманите, добре познатата ни с отличните си модели и оптимално съответствие цена/качество OnePlus сподели OnePlus 11, който към този момент може да се откри на свободна продажба и в България.

От безусловно звездния живот на батерията до страхотната продуктивност и най-хубавите камери на OnePlus досега, OnePlus 11 дава сериозна поръчка за един от най-успешните смарт телефони с Android, които можете да получите за по-малко от 2000 лв.. По-важното е, че OnePlus се завръща във форма. Този флагман подминава конкуренцията със своя набор от функционалности от най-голям клас, предоставяйки невероятна стойност, която сигурно би трябвало да обмислите.

Тази година няма модел Pro – OnePlus споделя, че не се нуждаете от името Pro, с цел да получите професионален смарт телефон. И това ревю на OnePlus 11 демонстрира, че компанията знае защо приказва. Дори и с надвисналия над него Galaxy S23, OnePlus 11 слага високо летвата за смарт телефоните с Android през 2023 година.

Цена и наличност

Едно от първите неща, които ще забележите в OnePlus 11, е относително привлекателната му начална цена. С цена от ~1649 лв. за модела с 8GB/128GB, OnePlus 11 се цели в цената на Pixel 7 Pro от ~1550 лв. и Pixel 7 от ~1300 лв..  Въпреки че му липсват някои от функционалностите на Pixel 7 Pro, като безжично зареждане и 5-кратна телефото камера, OnePlus 11 предлага доста повече, в сравнение с очаквате. Ако в действителност харесвате Android, OnePlus 11 сигурно предлага безапелационна опция даже на топ флагмана на Samsung – Galaxy S23. Повече за телефона можете да научите на уеб страницата на формалния вносител Поликомп.

Дизайн

OnePlus усъвършенства дизайна, показан за първи път с OnePlus 10 Pro предходната година. OnePlus 11 има солидна височина, допълнена от съвършена структура и първокласно качество на направата. Предната част не се е трансформирала доста, като е непокътнат извитият екран и изрязаният отвор за предната камера в горния ляв ъгъл.

Отличителната линия на външния тип на OnePlus 11 е новият дизайн на модула на камерата. Въпреки че той към момента се слива с рамката на телефона, гърбицата към лещите е кръгла, а не квадратна, както предходната година. Камерите и светкавицата към момента са ситуирани в настройка 2х2, само че кръгът е това, което притегля вниманието.

OnePlus 11 сигурно се отличава от камерите, които сме привикнали да виждаме от останалите смарт телефони. Дори обособените обективи на Galaxy S23 няма да привлекат вниманието ви толкоз, колкото кръглата гърбица на камерата на OnePlus 11.

Дългогодишните почитатели на марката ще се зарадват да схванат, че плъзгачът за предизвестия към момента е тук, откакто компанията го пропусна в OnePlus 10T. Налице е и рейтинг IP64 за отбрана от вода и прахуляк – нещо, което OnePlus не постоянно е включвала при флагманите си. „ Вечнозеленият “ цвят на OnePlus 11, сходно на сребристия OnePlus 9 Pro през 2021 година е мощно отразяващ и демонстрира много ясно пръстовите отпечатъци. Съществува и разцветка в „ Титаниево черно “, която може да се оправи по-добре с петната от отпечатъци.

Инженерите на OnePlus правят добра работа откъм дизайна и качеството на направата в продължение на няколко години и това продължава и с OnePlus 11. Хардуерът рядко е бил най-голямото предизвикателство за компанията, само че с убеденост мога да кажем, че това е най-хубавият телефон, който OnePlus в миналото е произвеждала – даже по-добър от някои минали шлагери като аления OnePlus 6.

 

Дисплей

От няколко години OnePlus употребява страхотни AMOLED екрани в смарт телефоните си и OnePlus 11 не е по-различен. С размер от 6,7 инча той надалеч не е дребен, а също по този начин има QHD+ резолюция и динамична периодичност на освежаване 1-120 Hz.

Ето и малко данни за екрана на OnePlus 11:
OnePlus 11Pixel 7 ProiPhone 14 ProРазмер6.7-инчов AMOLED6.7-инчов OLED6.1-инчов OLEDsRGB (%)171 (Ярък) / 117 (Естествен)105 (Естествен)120DCI-P3 (%)121 (Ярък) / 83 (Естествен)74 (Естествен)85Delta-E0.31 (Ярък) / 0.24 (Естествен)0.280.25Пикова бляскавост (в нитове)N/A; неокончателни резултати9271,448

Дисплеят на OnePlus 11 е отличен във връзка с цветовете. На хартия той превъзхожда Pixel 7 Pro, а на процедура OnePlus 11 има по-ярки цветове и по-дълбоко черно. В настройката Natural/Естествено резултатът на OnePlus 11 за акуратност на цветовете Delta-E, където 0 е съвършено, се оказа по-добър от този на Pixel 7 Pro и iPhone 14 Pro. Това е много впечатляващо.

Камери

OnePlus 11 се възползва от третата година на партньорство със компанията експерт в региона на обективите Hasselblad. Телефонът разполага с 50MP съществена камера, 48MP ултра-късофокусна камера и 32MP телефото/портретен обектив. Странно е, че при последния датчик оптичното нарастване доближава до 2 пъти, като OnePlus слага мощен акцент върху портретите, а не върху нарастването. Това е много по-слабо от 3,3-кратното нарастване в OnePlus 10 Pro, само че е забележителен скок в резолюцията от 8MP. Изглежда, че това слага OnePlus 11 в по-неблагоприятно състояние по отношение на Galaxy S23 и неговото 3х оптично нарастване.

Отпред е ситуирана „ скромна “ 16МР селфи камера с тясна бленда (f/2,45). В резултат на това селфитата ви може да наподобяват малко тъмни в едва осветени зони. Това е по-тясна бленда от тази в OnePlus 10 Pro (f/2,2).

Производителност

С помощта на Snapdragon 8 Gen 2, който обезпечава мощността в OnePlus 11, той се оправя чудесно. Това е най-хубавият разполагаем чипсет за смарт телефони с Android, който се приближава съвсем до A16 Bionic на Apple във връзка с суровата продуктивност. Всъщност той даже побеждава iPhone 14 Pro в тестванията за игри.

Ето какво се открива при тестванията на OnePlus 11:
OnePlus 11Pixel 7 ProiPhone 14 ProЧипсетSnapdragon 8 Gen 2Tensor G2A16 BionicGeekbench 5 (тест на едно ядро / тест на всички ядра)1166 / 49621060 / 30461891 / 54693DMark Wild Life Unlimited (FPS)8440743DMark Wild Life Extreme Unlimited (FPS)221119

Въпреки че Apple има много огромна преднина в едноядрената продуктивност в Geekbench пред OnePlus 11, многоядрените резултати са доста по-близки, в сравнение с в миналото сме виждали. А Tensor G2 на Pixel 7 Pro не може да се съпоставя с OnePlus 11 тук, макар че това въобще не е изненадващо, като се има поради главният фокус на Гугъл с нейните Tensor чипове.

Подложихме OnePlus 11 на най-взискателните неща, като Genshin Impact и Apex Legends Mobile при оптимални настройки и те не се оказаха проблем с плавни и непрекъснати фрагменти от самото начало. Резултатите от бенчмарка Wild Life удостоверяват това като OnePlus 11 се оказа по-добър телефон за игри даже от iPhone 14 Pro. Това евентуално ще изненада много някои.

Живот на батерията и зареждане

OnePlus 11 свети, когато става въпрос за живота на батерията. С батерия с потенциал 5000 mAh, той се движи отлично и демонстрира доста положителни резултати, изпреварвайки упоменатите към този момент съперници.

OnePlus 11Pixel 7 ProiPhone 14 ProКапацитет5,000 mAh5,000 mAh3,200 mAhЖивот на батерията (часове:минути)13:10 (адаптивна) / 12:48 (60Hz)8:04 (адаптивна) / 7:55 (60Hz)10:13Мощност на зареждане80W (САЩ) / 100W (международно)33W20WПроцент на зареждане (15 минути)57 (80W)1930Процент на зареждане (30 минути)97 (80W)3957

С резултат от 13 часа и 10 минути OnePlus 11 отлично устоя теста за живот на батерията на най-хубавите хардуерни експерти без да се изпоти. В него телефонът се провокира да зарежда безпределно уеб страници през клетъчна връзка, до момента в който не се изтощи.

Този резултат е с над пет часа по-дълъг от скромните 8 часа и 4 минути на Pixel 7 Pro. OnePlus 11 даже изпреварва iPhone 14 Pro с към 3 часа. Въпреки че не е най-хубавият флагман с Android в това отношение – той превъзхожда Asus Zenfone 9 и Asus ROG Phone 6 Pro, последният от които издухва всичко останало, а OnePlus 11 се приближава до резултата от 13 часа и 39 минути на iPhone 14 Pro Max.

OnePlus 11 продължава победната си обиколка към най-големите си съперници със скоростта си на зареждане. При 100 W зареждане, този смарт телефон може да се зареди изцяло за 30 минути. Pixel 7 Pro и iPhone 14 Pro даже не са покрай това.

OnePlus 11 обаче има един незабравим пропуск: безжичното зареждане. По някаква причина OnePlus, компанията, която единствено преди няколко години наложи супербързото Qi зареждане, реши да пропусне да добави тази алтернатива в последния си флагман. Причините за това остават незнайни, само че се допуска, че са свързани с разноските и с това телефонът да бъде на цена под 2000 лв..

Това не е голям проблем, а по-скоро стеснение, само че несъмнено си заслужава да се означи, в случай че сте минали най-вече към безжични зарядни устройства.

Софтуер

От една страна, OnePlus11 разполага с Android 13 с заричане за четиригодишни актуализации на платформата и петгодишни двумесечни пачове за сигурност – това е супер. Феновете на марката тук ще намерят някои съществени разлики, тъй като след обединяването на екипите на компанията с тези на Oppo действително OxygenOS 13 съставлява копие на ColorOS на Oppo. На мен персонално не ми направи усещане и всичко работеше обикновено, само че тази разлика е нещо ново за смарт телефоните на OnePlus и несъмнено би трябвало да и обърнем внимание.

В съпоставяне с One UI на Samsung и изключително с визията на Гугъл в елементарния Android 13, съгласно някои OxygenOS 13 съдържа прекалено много детайли.

Заключение

OnePlus 11 е доста прекрасен смарт телефон. От първокласния дизайн до безумно положителния живот на батерията и доста усъвършенстваните камери, този телефон е убийствена договорка за цената си от към 1649 лв..

Подобно на неналичието на безжично зареждане, OnePlus 11 има някои забавни намаления или взаимни отстъпки с камерите си, евентуално с цел да резервира ниската цена за смарт телефон от този клас. Въпреки това главният датчик прави доста добра работа.

Все отново за цената си е мъчно да се победи OnePlus 11, с помощта на невероятния живот на батерията, страхотния екран, невероятната продуктивност и поразително положителните камери. Към момента на писане на това ревю OnePlus 11 предлага най-хубавото съответствие сред цена и качество, което сме виждали на пазара.

Повече за телефона можете да научите на уеб страницата на формалния вносител Поликомп.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР