В Мадрид първият сняг падна миналия четвъртък. И до днес

...
В Мадрид първият сняг падна миналия четвъртък. И до днес
Коментари Харесай

Мадрид преживява най-тежката зима от 50 години насам

В Мадрид първият сняг падна предишния четвъртък. И до през днешния ден на някои улици той към момента е до колене. Службите по чистотата не могат да се оправят с почистването, а районната президентка на столичния район Исабел Диас Аюсо помоли жителите да не употребяват персоналните си коли, написа Дойче Веле.

Снежният безпорядък е толкоз огромен, че колите не могат да се движат даже и с вериги. Единствено колите с висока проходимост 4х4 съумяват да помръднат от мястото си. Затова и притежатели на такива коли неподготвено проведоха извозването на хора, които незабавно се нуждаят от превоз в града - да вземем за пример пациенти, нуждаещи се от хемодиализа. И всичко това - гратис. Някои даже поемат ролята на ликейки и обикалят из града с доктор "на борда ".

Няколко дни в региона на Мадрид бе в действие червен код за паника поради рисковото време. Снежната завивка надвишава 20 см, а температурите са под нулата. Спряно бе придвижването на скоростните влакове, свързващи Мадрид с Валенсия и Аликанте, затворени бяха и огромните столични паркове.

Снежната стихия е виновна и за подложен температурен връх: минус 35,6 градуса във Вега де Лурдес, Северна Испания.

В същото време доста от жителите на Мадрид бяха по-скоро прелестно сюрпризирани от снежната буря. Любители на зимните спортове използваха централния бул. в столицата, с цел да покарат ски или да извадят шейните си. Някои взеха решение да се придвижват с кучешки впряг.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР