В Люксембург днес се провежда последният за френското председателство Съвет

...
В Люксембург днес се провежда последният за френското председателство Съвет
Коментари Харесай

Последен Съвет по общи въпроси за френското председателство

В Люксембург през днешния ден се организира последният за френското председателство Съвет по общи въпроси, на който трябваше да бъдат разисквани преговорните рамки с Република Северна Македония и Албания.

София не показа своя позиция и през днешния ден не се чакат решения по въпроса. България е показана в Люксембург от заместник-министъра на вътрешните работи Васил Георгиев.

Снощи посланикът ни в Европейски Съюз Румен Александров е уведомил сътрудниците си за идващите стъпки на София по по този начин нареченото " френско предложение " за разрешаване на разногласието сред България и Северна Македония и започването на договаряния за участие със Скопие и Тирана.

В четвъртък преди началото на срещата на върха водачите на страните от Европейски Съюз ще беседват с сътрудниците от страните от Западните Балкани. Тогава България още веднъж ще може да показа позицията си.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи в поканата си до европейските водачи, че Западните Балкани са значими за Европейски Съюз и Европейски Съюз е значим за Западните Балкани ". Затова би трябвало да се даде нова сила на процеса на разширение и интеграция на страните от региона
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР