В Ловеч започна научна конференция на тема Руският фактор в

...
В Ловеч започна научна конференция на тема Руският фактор в
Коментари Харесай

Корнелия Маринова: Крайно необходимо е да се говори за българските кризи и как руският фактор е повлиял


В Ловеч стартира научна конференция на тематика „ Руският фактор в българските рецесии “

В Ловеч стартира научна конференция на тематика „ Руският фактор в българските рецесии “. Форумът в Ловчанско читалище „ Наука – 1870 година “ ще продължи два дни, в които ще бъдат показани 16 отчета. Модератор е политологът Антон Тодоров, съобщи Българска национална телевизия.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова на откриването уточни, че това е вторият конгрес, който Общината провежда в последните години.

„ За нас провеждането на днешната конференция е въпрос на дълг, на чест, на обвързване “, уточни кметът.

По думите ѝ извънредно належащо е да се поговори за българските рецесии и за това по какъв начин съветският фактор е повлиял и въздейства върху обстановката, върху нашия живот.

„ За нас е доста значимо да проследим нещата в дълбочина, по този начин както в действителност днешните докладчици са си сложили за цел - не просто документите и архивите, а да влезем в съвремието, да стигнем до войната и нейното въздействие върху нашия социално-икономически и политически живот. Да проследим въздействието на съветския фактор върху икономическата конюнктура, върху военните проявления в България, само че и върху културата и пропагандата “, сподели още Корнелия Маринова.

Тя добави, че в последните години политиката, която организира локалната власт, е обвързвана с осветляването на историческите събития в тяхната изчерпателност и цялост.

„ Смятаме, че нашият взор би трябвало да е правилен, справедлив, да се връщаме към тези събития, с цел да си разбираем протичащото се през днешния ден “, съобщи кметът.

Събитието бе намерено и от евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ-СДС Асим Адемов и Александър Йорданов. Присъстват още Даниел Митов - заместник-председател на ГЕРБ и народен представител в 49-ото Народно заседание, а измежду участниците със собствен отчет е и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР