В литургията си по случай днешния голям християнски празник Богоявление

...
В литургията си по случай днешния голям християнски празник Богоявление
Коментари Харесай

Папата призова хората да не превръщат кариерата и парите в смисъл на живота си

В литургията си по случай днешния огромен християнски празник Богоявление папа Франциск посъветва вярващите да не трансформират преследването на кариера, пари и триумф в смисъл на живота си, предадоха организациите. Хората постоянно се оправят, като имат и единствено здраве, малко пари и малко развлечения, сподели Светият отец. Той прикани вярващите да оказват помощ на бедните и на останалите нуждаещи се, да дават, без да чакат нищо в подмяна. Добрите християни не би трябвало да стоят, чакайки нещата да се случат, а би трябвало да вършат положително, без да им е поискано, съобщи папа Франциск. " Исус разреши да бъде открит от тези, които го търсеха, само че с цел да го намерим, би трябвало да станем и да тръгнем - не да седим, а да поемаме рискове; не да стоим, а да потеглим на път ", сподели той пред миряните.
На Богоявление християнската религия уважава тримата влъхви, които последвали пътеводната звезда, с цел да открият детето Исус. Франциск прикани християните да се запитат " коя звезда сме избрали да следваме през живота си ". " Някои звезди може да са ярки, само че не сочат пътя. Така е с триумфите, парите, кариерата, почестите и удоволствията, когато те се трансфорат в смисъл на живота ни. Но сходен път не води до мир и наслада ", сподели отецът. " Ако желаеме да открием Исус, би трябвало да преодолеем страха си от вдишване на опасности, самодоволството си и мързеливия отвод да желаяме повече от живота ", добави той.
Папата произнесе проповедта спи о време на работа в базиликата " Св. Петър ", на която участваха кардинали, епископи и други членове на духовенството. Той подкани събралите се да бъдат безкористни. " Да вършиме положително, без да отчитате цената, даже без да е поискано, даже когато не печелите нищо, даже когато е неприятно: това желае Бог ", съобщи Франциск и подкани да се оказва помощ " на тези, които няма какво да дадат в подмяна: нуждаещите се, гладните, чужденците, пандизчиите, бедните ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР