„В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на

...
„В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на
Коментари Харесай

Борисов: В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България


„ В лицето на папа Франциск имаме един огромен другар на България “, съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред медии откакто изпрати Негово Светейшество на летище „ София “. Премиерът дефинира тридневното посещаване на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България. „ Всички отразиха посланията му, апелите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, намира се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре “, сподели още българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов разяснява още, че България ясно разграничава хората, които бягаха от войните и тези, които незаконно желаят да влязат в непозната страна. „ Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни нападат. Ние сме срещу тези, които нощно време, нарушавайки закона, се пробват незаконно да минават през границата, по тази причина ние доста прецизно пазим своята граница “, сподели още министър председателят Борисов.

„ Аз в Божиите работи не се греша. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха “, съобщи българският министър-председател пред медиите и показа, че с наслада е видял по какъв начин Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

„ Останах доста удовлетворен, тъй като сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате положителни връзки със прилежащите страни, да изграждате мир, мостове “, сподели по-рано Негово Светейшество на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София.

Светия Отец беше на Апостолическо пътешестване в България сред 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и акцентира, че България ще продължава да работи за мир в района. „ Правя го по разбиране. „ Добрият комшия е повече от родственик “ - споделяме в България. Народът се радваше, видях го “, уточни министър-председателят.

„ Продължавайте да изграждате мир, сейте положително “. С тези думи приключи срещата сред Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР