В линейката той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска,

...
В линейката той въртеше очи, беше му сложена кислородна маска,
Коментари Харесай

Мъж почина в спешното на болницата в Балчик, има съмнения за забавена линейка

„ В колата за спешна помощ той въртеше очи, беше му поставена кислородна маска, която се запотяваше от дишането. Жена му държеше ръката му, той я стискаше, аз продължаваха със сърдечния масаж. Ние го докарахме жив до болничното заведение. За жал след това разбрахме, че е умрял “. Това споделя пред bTV Ивайло Василев, който се е опитвал да помогне на възрастен мъж от село Рогачево, намерил гибелта си след прилошаване и закъснение на кола за спешна помощ от Спешна помощ в Балчик.

Василев се е намирал инцидентно на мястото на случая, при който семейство излязло с колата си в следобедния час и в един миг на мъжа му прилошало. Събрали се хора, сред които бил и Василев, към този момент бил подаден сигнал на незабавния телефон 112.

„ Започнах и аз да звъня на 112. Проверихме и сред първото позвъняване и моето бяха минали 20 минути “, споделя Ивайло Василев.

След като мъжът колабира, Василев стартира сърдечен масаж, включват се и служителите на реда, тъй като липсва пулс.

Накрая пристигнала кола за спешна помощ, само че здравното лице не съумява да направи сърдечен масаж и стопира с думите „ Толкова мога “. Затова Ивайло продължава.

С старания качват потърпевшия в колата за спешна помощ, в нея се качва и Василев, по време на целия път не престават с напъните да му оказват помощ.

Свидетелят е безапелационен, че по време на превоза индивидът е бил жив и се пита дали е можело да се помогне, в случай че колата за спешна помощ е пристигнала по-бързо.

От болничното заведение в Балчик пък споделят, че съгласно здравното лице индивидът не е дишал и не е бил контактен при идване в село Рогачево. 

От там прецизират, че разполагат с „ доктор и половина и трима фелдшери “, които покриват незабавните повиквания в целия регион, а в тази ситуация колата за спешна помощ се е отзовала след различен сигнал за пътно-транспортно произшествие.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР