В личния сайт на Цветан Василев се появи нова публикация

...
В личния сайт на Цветан Василев се появи нова публикация
Коментари Харесай

Съпругата на Цветан Василев: КТБ бе ограбена с помощта на прокуратурата

В персоналния уебсайт на Цветан Василев се появи нова обява - коментар на брачната половинка му - проф. Василева, по отношение на основния прокурор Сотир Цацаров и закона "Магнитски ". Банкерът на банкрутиралата КТБ ще търси протекция от Съединени американски щати точно по силата на "Магнитски ". Този закон, признат от Конгреса, разрешава на американското държавно управление да пази хора по целия свят, станали жертва на репресии и нарушавания на правата им.

Антоанета Василева посъветва българските прокурори да прочетат книгата на Бил Браудър „ Заповед за арест “. Ето какво написа тя:

Българските прокурори може би би трябвало да прочетат книгата на Бил Браудър „ Заповед за арест “

12.08.2017

Вчера Главният прокурор на Република България съобщи: „ Цветан Василев… не е и в никакъв случай няма да бъде Сергей Магнитски ".

Прав е. Магнитски е бил юрист на Бил Браудър, който е умрял трудно вследствие на изтезанията в ареста. В този смисъл, разумно се постанова сравнението сред Василев и Браудър, чийто капиталов фонд е изкуствено фалиран в Русия и той изгубва активите си поради корупционните практики там. С помощта на държавната машина са изфабрикувани подправени обвинявания за да го унищожат. Магнитски е жертвата, която не е предала Браудър макар униженията и физическите мъчения, на които е подложен. Съдбата му е въодушевила бранителите на човешките права по целия свят.

КТБ беше унищожена от българските държавни институции, и най-много благодарение на прокуратурата, а нейните активи се разграбват от българската мафия. Всички си спомняме лятото на 2014 година, когато Главният прокурор сподели, че в тази ситуация на КТБ, би трябвало да се отиде „ оттатък закона “. Не единствено, че България отиде оттатък закона, само че непрестанно приема нови закони пъкъл хок и ги ползва ретроактивно. Фабрикуват се обвинявания на база на лъжливи свидетелски показания и подправени документи. Трудно можем да приказваме за правова страна.

Трябва да се създадат някои уточнения за българската прокуратура, която се радва на 6% публично доверие.

1. Законът „ Магнитски “ не е построен на база на разпоредбите на Василев. Базиран е на интернационалните правни правила като отбраната на човешките права. С други думи, Главният прокурор не е „ нарушителят съгласно разпоредбите на Василев “, а съгласно открити интернационалните правила. Така най-малко считат американски адвокати и специалисти по човешките права.

2. Прокуратурата разяснява какъв адрес Василев да постави в контракта с юристите си? Странно е, че прокуратурата споделя на частни страни какво да пишат в контракта си. Дали прокуратурата е чувала за правилото на независимост при договарянето?

3. Според прокуратурата, Василев разчита на закона „ Магнитски “, с цел да избяга от правораздаване. Не, Василев не желае да избяга от правораздаване. Той просто отхвърля да бъде съден от българската мафия.

4. Прокуратурата твърди, че сръбските съдилища преднамерено бавели процедурата по екстрадиция. Да не би да претендирате за пълномощия върху сръбските съдилища? Освен това е необичайно неуважението към сръбските закони. Нали разбирате, че няма по какъв начин българската мафия да управлява всичко.

5. Според българската прокуратура, Василев употребява закона „ Магнитски “ „ само и единствено за повдигане на звук “. Целта на закона „ Магнитски “ е да глоби корумпирани държавни служители, които не зачитат човешките права. Това не е средство за агитация!

В умозаключение, желая да напомня думите на Президента на Венецианската комисия, която съветва Съвета на Европа по въпроси на конституционното право, които той изрече по отношение на модела на българската прокуратура през 2016 година: „ Съветският модел на българската прокуратура би трябвало изрично да се унищожи. Той е източник на корупция и изнудване и основава благоприятни условия да се употребява за политически цели “.

Проф. доктор Антоанета Василева,

с предявена „ Заповед за арест “ от българската прокуратура
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР