В Ленинградска област направиха електронен пуск на ракета 9М729, която

...
В Ленинградска област направиха електронен пуск на ракета 9М729, която
Коментари Харесай

В Ленинградска област направиха електронен пуск на ракета 9М729

В Ленинградска област направиха електронен пуск на ракета 9М729, която е част от оборудването на комплекси " Искандер-М ", оповестиха от пресслужбата на Западния боен окръг, съобщи ТАСС.

Отбелязва се, че военните са отработили прикрито развръщане на комплексите, маскиране на огневите позиции и са създали пусковите установки на образователните ракети.

Електронният пуск допуска указване на задачите, предстартова подготовка на комплекса, а по този начин също и отработка на дейностите на бойните планове без в действителност запуск на ракетата.

Комплексът " Искандер-М " е оборудван с ракети 9М729, които станаха мотив Съединени американски щати да се отдръпна от Договора за ракетите със междинен и дребен обхват.

Според Вашингтон, тя е способна да лети на отдалеченост над декларираната, което нарушава съглашението. При това в Министерството на защитата (на Русия - б.р.) означиха, че след модернизацията на ракетата тя стана по-тежка и по-дълга, а оптималната й далекобойност се намали до 480 км, което не нарушава Договора за ракетите със междинен и дребен обхват.

Припомняме, 9М72 Искандер (название на НАТО SS-26 Stone) е съветска квазибалистична ракета с дребен обхват. Разработена е в конструкторското бюро Коломна. Тя е предопределена да унищожава противников противовъздушни установки, ракети, артилерия и приземена летателна техника, както и нанасянето на вреди по информационни възли, командни постове и инфраструктурни обекти от огромна значителност.

Искандер е създадена през 90-те години като заместител на Р-400 Ока, която е неразрешена след подписването на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати през 1987 година С този контракт се преманаха наземно основаните ракети с обхват сред 500 и 5500 км.

9М72 Искандер превъзхожда останалите системи като Р-300 и ОТР-21 във връзка с обхват, акуратност и огнева мощност. След изстрелване ракетата не следва напълно балистична траектория и не напуща земната атмосфера. Траекторията се управлява по време на целия полет от компютърни системи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР