В Културно-информационния център (КИЦ) Босилеград се проведе среща на граждани

...
В Културно-информационния център (КИЦ) Босилеград се проведе среща на граждани
Коментари Харесай

Вакантните работни места в Кюстендил са достъпни за босилеградчани


В Културно-информационния център (КИЦ) Босилеград се организира среща на жители на Босилеград с представители на частния бизнес в Кюстендил, заяви за БГНЕС ръководителят на културно-информационния център "Босилеград" Иван Николов.

На срещата пристигнаха представители на кюстендилската търговско-промишлена палата, на хотелите „ Памира “ и „ Парк хотел – Кюстендил “, компаниите „ АБ Терм “ – за произвеждане на неутрално съоръжение от неръждаема стомана, „ Торготерм “ - за произвеждане на професионално кухненско съоръжение, шивашките заводи „ Едноличен търговец ВАЛЕНТИН ЗЛАТКОВ – ВАЛЕНА “ и „ ВИТАЛ ЕООД “.

На срещата пристигна и упълномощеният представител от българското консулство в Ниш Николай Колев, който акцентира, че за разлика от Босилеград, десетки царибродски жители ежедневно заран отиват на работа в Драгоман, Костинброд и София и вечерно време се завръщат в къщи.

Откривайки срещата, ръководителят на КИЦ „ Босилеград “ Иван Николов сподели, че задачата е да се даде цялостна информация до оптимален брой хора за вакантните работни места в Кюстендил и те да станат налични за безработните босилеградчани които имат предпочитание да потърсят своята реализация в Кюстендил, като не спести и обективните усложнения – неналичието на постоянна автобусна линия от Кюстендил до Босилеград и процедурите за споразумяване на персонални карти за краткотраен престой за ония които нямат българско поданство.

Освен вакантни работни места представителите на Кюстендилския бизнес предложиха и тримесечно гратис образование за избрани типове занимания и поканиха заинтригуваните да дойдат на място и да се срещнат с индустриалният развой и изискванията за работа, като подчертаха, че става дума за съвременно произвеждане за задграничния пазар.

При задоволителен брой заинтригувани жители, казусът с транспорта от Босилеград до Кюстендил и назад, е решим – подчертаха те. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР