В края на всяка календарна година, по традиция, Община Силистра,

...
В края на всяка календарна година, по традиция, Община Силистра,
Коментари Харесай

Обявиха най-добрите спортисти на Силистра

В края на всяка календарна година, по традиция, Община Силистра, под патронажа на кмета на общината доктор Юлиян Найденов, отличава заслужилите спортисти, които са постигнали високи резултати и посредством, на които името на града ни и химна на родината ни са били чути на близо и надалеч.

Всички техни достижения и оценки са горделивост за града ни. Подпомагането на спорта за всички възрастови групи е заложено в управническа стратегия на Община Силистра.

Обобщението на завоюваните от нашите спортисти за 2022 година оценки включва повече от 50 медала.

В Европейски шампионати през 2022 година състезателите са се класирали на 3 място, 4 място и 5 място.

От Държавни шампионати оценките на силистренските състезатели са впечатляващи – 15 златни, 23 сребърни и 18 бронзови медали.

В Международните и Републикански шампионати, шампионати и купи имаме 3 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медали.

Тази година имахме и участник в Мултинейшън – Кипър и в Европейски юношески олимпийски фестивал по плуване – Чехия.

През тази година особена горделивост за Силистра са и тримата състезатели, които станаха част от националните тимове на България в своите спортове. Това са Михаил Калинов – капитан на Националния тим на България по баскетбол за юноши 15г.; Дарен Кирилов и Магдалена Пепегова – национални състезатели по плуване.

На церемонията участваха Председателят на Общинския съвет – Силистра – доктор Мария Димитрова; Г-н Николай Неделчев – Областен управител; Ресорният зам.-кмет госпожа Мария Недялкова, Инж. Тихомир Борачев – зам.-кмет „ Устройство на територията “ и ЗА кмет; доктор Мирослав Тодоров – зам.-кмет „ Финанси и стопанска система “; господин Ростислав Павлов – Секретар на Община Силистра; госпожа Добринка Кирчева – Председател на непрекъсната Комисия по „ Здравеопазване и обществена политика, децата, младежта и спорта “; шефът на спортно учебно заведение „ Дръстър “- господин Веселин Суров; господин Георги Нарлев – ръководител на регионалния съвет на Български футболен съюз – Силистра, треньори, ръководители на спортни клубове, състезатели, публицисти и посетители.

През 2019 година група плувци, състезавали се и донесли популярност на града ни през годините, се сплотяват и основават плувен клуб за ветерани „ Доростол Мастерс “, регистриран в Българска мастърс федерация. Отборът се състои от 20 души, които с упорити тренировки, дисциплинираност и неизменност, са мотив за горделивост и подражателство. Ветераните имат извоювани безчет медали през последните години от разнообразни шампионати в България, Кипър, Тунис, Турция и Румъния.

С благодарност и почитание довечера доктор Димитрова връчи грамота на плувен клуб „ Доростол Мастерс “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР