В края на връзката хората могат да се държат по

...
В края на връзката хората могат да се държат по
Коментари Харесай

8 неща, които прави нарцисистът в края на връзката

В края на връзката хората могат да се държат по много по-различен метод. Преминаването през комплицираната динамичност на нарцистичните взаимоотношения, характеризиращи се с нарцистичен сътрудник, който употребява операцията като страховит инструмент, може да бъде трудно.

Тези взаимоотношения постоянно прерастват в токсични и нападателни сфери, в които прочувствената операция се трансформира в метод на деяние. Жертвите постоянно се оказват въвлечени в цикъл на непрекъснати неистини и операции, което води до надълбоко подозрение в себе си и до появяването на осакатяваща съзависимост, която трансформира напускането на нарцисиста в сложна задача.

Изключително значимо е да се разбере душeвността на човек с нарцистично личностно разстройство, преди да се реши да се стигне до края на връзката.

Повишеното възприятие за лична значителност на нарцистичния сътрудник подхранва неговото безмилостно манипулативно държание, което приема разнообразни форми, в това число изтръгване на виновност. Жертвите постоянно се борят да запазят възприятието си за лично аз и автономия в границите на връзката.

Първоначално нарцистичният сътрудник може да наподобява като съвършения сътрудник, а чарът и харизмата му да прикриват идната стихия. Тази заблуда може да бъде толкоз безапелационна, че жертвите да не разпознаят токсичното държание, до момента в който не се вкопчат надълбоко във връзката и не се опитат да се освободят от прочувствения ужас. Предизвикателствата обаче не отшумяват, откакто се вземе решение за завършек на връзката. Напротив, те могат да се засилят.

Излизането от връзка с човек, демонстриращ нарцистични черти, не е предизвикателство. То може да прерасне в евентуално рискова обстановка заради манипулативното, егоистично и постоянно оскърбително държание, обвързвано с нарцистичното личностово разстройство.

 на връзката 8 неща, които прави нарцисистът в края на връзката

Тук ще разгледаме какво прави нарцисистът в края на връзката, с цел да хвърлим светлина върху комплицираната динамичност и да знаете по какъв начин да се пазите:

Манипулация

Нарцисизмът е тактичност на операция, при която той се пробва да притегли някогашния си сътрудник назад във връзката. Той може да изпрати сърдечни известия, да обещае да се промени или да употребява възприятие за виновност, с цел да накара индивида да премисли раздялата. Целта на тази тактичност е да се възвърне контролът върху другия, който е настъпил с края на връзката.

Фалшива действителност

Това е форма на психическа операция, при която нарцисистът се пробва да накара някогашния си сътрудник да се усъмни в своята действителност, изключително при преустановяване на връзката. Той може да отхвърля минали събития, да изопачава истината или да твърди, че лицето е прекомерно сензитивно или си фантазира. Това държание се употребява за поддържане на властта и контрола на нарцисиста.

 на връзката 8 неща, които прави нарцисистът в края на връзката

Кампании за оклеветяване

Нарцисистите могат да вземат участие в оскърбителен акции, с цел да опетнят репутацията на някогашния си сътрудник. Те популяризират подправена информация, злословия и неистини, с цел да уронват престижа на лицето, като по този метод го затрудняват да продължи напред след края на връзката.

Любовни бомбардировки

Любовното бомбардиране е тактичност, при която нарцисистът обсипва някогашния си сътрудник с несъразмерна любов и внимание. Временно той може да се държи очарователно и любящо, с цел да притегли индивида назад във връзката, единствено с цел да се върне към манипулативното си държание, откакто индивидът се върне.

Триангулация

Триангулацията включва въвеждането на трето лице в динамичността, да вземем за пример нов любовен интерес или общ другар. Нарцисистите употребяват тази тактичност, с цел да накарат някогашните си сътрудници да ревнуват, да основат комплициране или да запазят надзор, като ги държат прочувствено ангажирани. Те усещат края на връзката и се пробват да създадат нещо, което ще промени обстановката.

 8 неща, които прави нарцисистът в края на връзката 8 неща, които прави нарцисистът в края на връзката

Игра на жертва

Нарцисистите постоянно се показват за жертва на раздялата, като търсят състрадание и поддръжка от другите, когато оповестяват на познатите си за ориста на връзката. Те могат да преувеличават страданията си и да показват някогашния си сътрудник като изверг, което в допълнение вреди на репутацията му.

Мълчаливо отношение

Ще промени ли нарцисистът държанието си? Мълчаливото отнасяне е пасивно-агресивна тактичност, при която нарцисистът пренебрегва някогашния си сътрудник. Това държание има за цел да накаже лицето, да го накара да се усеща отговорен и да си възвърне възприятието за власт и надзор.

Онлайн тормоз

В цифровата епоха нарцисистите могат да прибегнат до онлайн тормоз, който включва кибертормоз, гонене и издание на обидно наличие. Тази тактичност се употребява за заплашване и практикуване на надзор над някогашния сътрудник, даже и след края на връзката.

Никой не е застрахован да попадне на нарцисист в любовния си живот, само че това не би трябвало да ви плаши. Важното е да разпознавате признаците на това държание, с цел да може да се освободите от подобен човек по-рано и той да няма въздействие на живота ви. Вие заслужавате най-хубавото и нищо по-малко.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР