В края на театралния сезон ДТ Сава Огнянов“ намалява цените

...
В края на театралния сезон ДТ Сава Огнянов“ намалява цените
Коментари Харесай

ДТ „Сава Огнянов“ с комплимент към публиката в края на сезона

В края на театралния сезон държавна такса „ Сава Огнянов “ понижава цените на билетите единствено на каса като комплимент към своята вярна аудитория. По този метод трупата се включва към интензивностите в програмата на Деветнадесетото издание на Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “, проведено от Община Русе.

Всички гости на ревюто в деня на откриването – 16 май ще могат да закупят билети от касата на театъра единствено за 10 лв.. Те важат за трите спектакъла, продукция на държавна такса „ Сава Огнянов “, до края на сезона на Голяма сцена.

На 20 май е следващото зрелище на „ Странна преживелица с куче през нощта “ по романа на Марк Хадън, под режисурата на Боян Иванов. Спектакълът донесе театрална премия „ ИКАР “ 2024 за дебют на младия Калоян Желев. Той има и номинация за премиите „ АСКЕЕР “ също за дебюта си на сцена като Кристофър Буун. Партнират му Стоян Радев – посетител, Кристиана Ценкова, Ясена Господинова, Ивайло Драганов, Кадри Хабил, Милен Димитров, Венцислав Петков, Надя Банчева. „ Странна преживелица с куче през нощта “ получи още две номинации за „ ИКАР “ 2024. В категорията за сценография Ванина Цандева бе с номинация за сценография и костюми, а Тодор Тодоров и Албена Баева за видеомапинг. Композиторът Христо Намлиев бе номиниран за авторска музика.

Втората премиера на „ Куцльото от забутания остров “ от Мартин Макдона е на 22 май. Режисьор е проф. Пламен Марков. Пиесата се слага за първи път на русенска сцена. Главната роля е поверена на Тодор Лазаров, вземат участие актьорите Мая Новоселска /гост/, Цанка Цанева /гост/, Петя Венелинова, Любомир Кънев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивана Керанова, Кадри Хабил, Косьо Станев. Сценографията е на Светослав Кокалов, костюми – Петя Стойкова, композитор – Пламен Мирчев-Мирона, видео – Димитър Сарджиев. До „ забутания остров “ доближава новината, че от Холивуд идват да снимат филм. Това е събитието което разпростира сюжета и развива характерите на героите на Макдона. За всеки присъединяване в фотосите е късмет да промени островната досада в живота си и да реализира лесна популярност.

Спектакълът „ Натюрморт със тлъст племенник “ от Йон Сапдару ще бъде показан на 30 май. Гостуващите звезди в постановката са Любо Нейков и Роберт Янакиев. Заедно с тях на сцената излизат Дона Вълова, Милен Димитров и Ивайло Драганов. Режисьор е Боян Иванов, сценография и костюми Петър Митев, композитор Пламен Мирчев – Мирона.

Само на 16 май касата на театъра ще работи от 10:00 до 20:00 часа без обедна отмора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР